Meepraten over Fronikboerderij: 18 augustus, 2 en 18 september

Op 18 augustus, 2 en 18 september worden over de toekomst van de historische Fronikboerderij aan de Westzanerdijk ‘zomersessies’ gehouden waarop gepraat wordt over de toekomst van de boerderij.

De Gemeente Zaanstad is eigenaar van de boerderij en wilde na sloop woningen (villa’s) op het terrein laten bouwen. In de Buurtvisie Westzanerdijk die door buurtbewoners ontwikkeld is, wordt gepleit om de boerderij als multifunctionele ontmoetingsplek te behouden.

Het college van B&W heeft de bewoners in staat gesteld om gezamenlijk met bureau “de Wijkplaats” de mogelijkheden te onderzoeken voor een waardevolle en haalbare exploitatie van de Fronik buurtboerderij. Dat resulteerde in een plan waarin de mogelijkheden voor exploitatie zijn opgenomen. In het najaar wordt het plan door de gemeenteraad besproken.

Ter voorbereiding worden raadsleden, bedrijven, instellingen en andere stakeholders uitgenodigd om mee te praten over de plannen. Deze zomersessies zijn op de Fronikboerderij (Westzanerdijk 150) op:

  • Dinsdagavond 18 augustus. Inloop 19:00. Programma van 19:30 tot 20:30 met aansluitend een borrel.
  • Woensdagavond 2 september. Inloop 19:00. Programma van 19:30 tot 20:30 met aansluitend een borrel.
  • Vrijdagmiddag 18 september. Inloop 14:30. Programma van 15:00 tot 16:00 met aansluitend een borrel.

Opgeven voor één van de data via mail naar secretaris@fronikboerderij.nl.

Eerder schreef De Orkaan over de toekomst van de Fronikboerderij, ook in de serie over Zaanse Musea kwam de boerderij langs.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *