Meester Bank (101) overleden

‘Meester’ Will Bank uit Wormerveer is overleden. Volgens een post op Facebook Wormerveer was het ‘ons aller’ meester Bank, en uit de reacties van ex-leerlingen blijkt hoe geliefd hij was. Will (officieel William) werd 101.

In de overlijdensadvertentie bedankt de familie alle ex-leerlingen, buurtgenoten en belangstellenden die hem in de supermarkt en op straat hebben aangesproken, “het deed hem goed te weten wat jullie bereikt hebben. Ook gaat onze dank uit naar alle buren die hem de laatste jaren van zijn leven in de gaten hebben gehouden.”

Bank was onder meer leraar Nederlands aan de ‘Moeder-mavo’ in Wormerveer. In het gemeentearchief van Zaanstad vonden we deze foto.

Meester Bank zit midden onder
Deel dit artikel:

5 reacties

 • Ans Pieper

  Meester Bank is nog bezocht voor de tentoonstelling over de vrouwenbeweging in de Zaanstreek. (2022) Hij heeft daarvoor ook materiaal geleverd van zijn lessen op de Moedermavo.

 • Anke Duits

  Veel vrouwen in de Zaanstreek hadden weinig vertrouwen en opleiding in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. De behoefte aan meer opleidingen was groot en tevens aan ondersteuning daar bij. Ons Huis Wormerveer, Marianne Monier en ondergetekende, heeft toen samen met Will Bank een voor opleiding voor de Moeder Mavo georganiseerd. Will heeft toen samen met collega Co Graas een speciaal, succesvol, werkboek voor de opleiding gemaakt. We hadden er veel plezier en voldoening van vooral daar Will een waarachtig en humoristisch mens was. Rust in vrede

 • Ook ik heb van meester Bank les gehad en schrijf nu af en toe een stukje voor Schoolbank. Denk dat hij dat wel leuk had gevonden.

 • Martin Krijt

  meester bank was mijn lievelingsmeester en ik woonde in de transvaalstrat en iedere ochtend liep ik met meester bank.mee naar schoolinfo heb 6 jaar les van hem gehad ik ging graag naar school rust zacht meester bank

 • Peter Krijgsman

  Ben ik bij hem in de klas gezeten, fijne man, sinds wat driftig, maar dat zal ik er dan wel naar gemist hebben. Kon mooie verhalen vertellen, en hele mooie tekeningen maken met Krijt op het bord.
  Rust in vrede Meester Bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *