Mega-kids-OrkestZ in Zaantheater

Meer dan 160 kinderen bezetten zondagmiddag het podium van het Zaantheater. Hun OrkestZ was waarschijnlijk het grootste dat daar ooit op de planken heeft gestaan.

De voorbereidingen hebben maanden in beslag genomen. Leden van Zaanse muziekverenigingen trokken langs basisscholen om zoveel mogelijk leerlingen te werven voor het orkest waarin ook de jeugdleden van acht muziekverenigingen optraden.

Bij het concert was een gastrol van de jonge Zaanse trompettiste Melissa Venema. Zij bracht samen met het OrkestZ Adele’s “Someone Like You.”

Eén van de drijvende krachten achter het project, Wilma Vloon van het Zaandijks Fanfare Corps, zette zondagochtend deze overzichtsfoto van de generale repetitie in het Saenredam College op de foto.

OrkestZ zelf plaatste een video van de repetitie.

In de loop van de middag volgde een hele serie foto’s en video’s. Hieronder een een selectie.

 

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • corry

    Was bijzonder om daar te mogen spelen. Leuk al die enthousiaste leerlingen (jong en al wat ouder) die allemaal zenuwachtig zijn.. Maar eenmaal op toneel raakt iedereen onder de indruk van het theater en gaan ze ervoor. Gauw nog even zwaaien naar ouders, bekenden en dan lekker muziek maken. Een afwisselend programma waarbij alle groepen aandacht kregen. van de net startende muzikanten tot de beroeps. Genieten. Denk dat de laatste noot van de middag wel blijft hangen bij de meeste bezoekers.!!!!
    Nu genieten van alle reacties, foto’s en filmpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *