Vanmiddag werden we gebeld door Pieter Grandiek (die van Café de Fabriek). Hij had een nieuwtje dat we beslist niet mochten missen. Melchert Kok zou met pensioen gaan: ‘De le!gen!daaaa!rische! Melchert Kok is vandaag jarig, en het is zijn laatste dag bij RunX.’ 

Nu heeft Pieter een neus voor nieuws, dus zonder op te biechten dat we de legende niet kenden raadpleegden we Google. En dat was raak. Melchert Kok heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina! 

‘Melchert Kok (Wormerveer, 20 september 1958) is een Nederlands voormalig middellangeafstandsloper. Hij werd eenmaal Nederlands kampioen.’ 

We belden direct met RunX en daar nam de held zelf de telefoon aan. Hij vertelde dat hij vandaag 65 werd, dat hij met pijn afscheid neemt, wel verder gaat met zijn loopschool en zelfs de trainingen in de avonden en weekenden uitbreidt, maar dat het in de winkel tijd is voor vers bloed. 

Zijn ultieme vervanger is nog niet gevonden. Het zijn natuurlijk grote (sport)schoenen om te vullen, maar Melchert hoopt van harte dat een topper zich aandient. Wij hopen dat ook en plaatsen de oproep van Frank van RunX hieronder (in iets aangepaste vorm)

Een Melchert (m/v) gezocht

Ruim 25 jaar zorgen we ervoor dat hollend Zaanstreek zo veilig, verantwoord en lekker rent als ’t maar kan. Onze Melchert werd geliefd omdat hij hardloopt, traint en weet waar je als sporter tegen aanloopt op elk niveau. Natuurlijk zijn we een winkel die draait op het verkopen van sportieve producten. Maar wat we zoeken is geen verkoper, maar een kenner. Iemand die weet wat lopen is. En wat het met mensen kan doen. Iemand met liefde voor lopen, mensen en het delen van kennis. Mocht je twijfelen aan je kennis: wij delen die graag met je, en de echte Melchert is niet van de aardbodem verdwenen. Je kan je sollicitatie mailen naar info@runxzaandam.nl T.a.v. Frank, onder vermelding van ‘Melchert’. 

Foto: Pieter Grandiek

Door Merel Kan, interview Melchert Kok, tip Pieter Grandiek en op de aangeleverde foto boven zie je links Melchert, daarnaast Arnoud Ritsma en rechts Frank Ossen.