Meldkamer brandweer en politie naar Haarlem

Frank Kuntz van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meldde het op oudejaarsavond: het was de laatste oud-en-nieuw voor het meldkamer-team in de kazerne aan het Prins Bernhardplein.

De meldkamers van brandweer en politie in Kennemerland, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland worden één meldkamer Noord-Holland.

De nieuwe meldkamer zou per 1 juli 2018 operationeel moeten zijn maar die datum wordt niet gehaald omdat het vernieuwde meldsysteem C2000 pas na de zomer af is. Voor de Zaanse meldkamer betekent dit uitstel geen afstel. Voor 1 juli worden de meldkamers van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland samengevoegd op een tijdelijke locatie in Haarlem omdat er te weinig personeel is om alle drie de locaties langer ‘in de lucht te houden’:

“Met het oog op de samenvoeging half 2018 heeft de politie afgelopen jaren al diverse noodverbanden aangelegd om voldoende personeel te hebben om de drie meldkamers te bezetten – tot en met het inzetten van politiemensen uit de basisteams aan toe. Dit is niet langer verantwoord. Met name voor de meldkamerlocatie Zaandam is de situatie nijpend.”

Roland van Braam (SP) en Romkje Mathkor (GroenLinks) hebben vragen aan B&W gesteld, met name vanwege de ‘nijpende situatie’. Zo willen ze weten of dat betekent dat er tekort aan bezetting is bij de meldkamer, of dat het functioneren van de politie beperkt en of dit de veiligheid van de burgers in gevaar brengt.

Ook willen ze weten waarom er niet eerder naar Haarlem wordt verhuisd als de situatie zo urgent is.

Daarnaast vragen ze hoe het zit met de vrijwilligerstekorten bij de brandweer en de problemen die eerder bij de organisatie werd vastgesteld.

Foto boven van het Twitter-account van Frank Kuntz.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *