Medewerkers van het Mennistenerf moeten alle zeilen bijzetten nu de personenbus van het zorgcentrum door de brandstichting in de nacht van maandag op dinsdag totaal is verwoest

Zo goed en zo kwaad als het kan wordt geprobeerd het distribueren van de maaltijden en het vervoer van ouderen van en naar de dagbesteding doorgang te laten vinden, een van de medewerkers laat in een mail aan De Orkaan weten:

“Het transport van de maaltijden en het vervoer van en naar de dagbesteding is momenteel overgenomen door een combinatie van oplossingen”

Zo wordt de elektrische bestelbus van het centrum ingezet en worden mantelzorgers gevraagd te helpen bij het brengen en weer ophalen van ouderen die gebruik maken van de dagbesteding. 

Het Mennistenerf zet ook taxi’s in als alternatief vervoer niet mogelijk is:

“Met de inhuur van taxi’s is veel op te vangen.”

Probleem is wel dat het gebruik van een taxi geld kost. Bovendien is het volgens de medewerkers soms lastig om een taxi te regelen. Het is nog niet duidelijk wanneer het vervoer weer op orde is. 

“Onze tweede bus heeft wel brandschade maar lijkt herstelbaar”, schrijft een medewerker. Momenteel kijkt een monteur of de bus veilig de weg op kan. En dan is er natuurlijk ook nog de financiële kwestie. De bus blijkt allrisk verzekerd.

“Maar zoals gebruikelijk wordt de dagwaarde uitgekeerd. Omdat de bus bijna drie jaar oud is, is er dus altijd ‘restschade’.”

Duidelijk is dat de brandstichting het zorgcentrum en vooral de ouderen die afhankelijk zijn van diensten van het Mennistenerf heel erg hard heeft getroffen.

Door: Di-Lan Sun, foto boven van auto’s voor Mennistenerf (Nathalie Beijleveld)