MENSEN! WERK NOU FF MEE EN BEL 112! – Campagne een groot succes!

10 december van het bijna afgelopen jaar huurden wij een hip (en duur) reclamebureau in om een slogan te bedenken.

Niks is ons teveel als het gaat om het helpen van onze mannen in blauw m/v in hun dagelijkse strijd tegen geboefte en andere schurken.

Want, zoals de politie zelf stelt:

‘De beste manier om deze tegen te gaan, is simpelweg de inbrekers te vangen.’

Vangen dus! Je hoeft er als burger niet met een netje of een knokploeg achteraan, maar DIRECT (dus niet na 10 minuten) 112 bellen als je een verdachte situatie ziet kan het verschil maken.

De slogan werd dus: MENSEN! WERK NOU FF MEE EN BEL 112! – geïnspireerd op de tevens succesvolle anti-fietsendief-campagne – en het blijkt nu al elke cent waard! De politie omarmde de campagne en plaatste een bericht op hun befaamde Facebookpagina. Vanochtend kunnen we een eerste succes melden dat we via Twitter binnenkregen:

De inbreker is dan wel (nog) niet gepakt, maar 112 is gebeld. En dat is een belangrijke stap.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • OogContact

    Gisteravond bijeenkomst Rosmolenwijk over inbraakpreventie. Zaal puilde uit, mensen moesten staan. Maar als je iets verdachts ziet en je belt 0900-8844 dan sta je soms 10 minuten in de wacht en wordt je doorgeschakeld naar een politiepost in .. Alkmaar. “Ik heb iets verdachts gezien in de Rosmolenstraat”. In welke plaats; waar is die straat … en zo ging het maar door.
    Advies van de voorlichtende politiebeambte bel 112.Maar als 112 belt krijg je vaak te horen, u moet de polite bellen! Kortom ruimte genoeg voor de dief.

  • Rob

    LOL – en dan aangifte proberen te doen in Zaanstad. Dan word je heel vaak weggestuurd, omdat de dienstdoende politieman meent dat er geen misdrijf is gepleegd. Nee hoor, civiele zaak, neemt u maar een advocaat. Mij al twee keer overkomen, collega van mij ook. Kun je praten als Brugman – artikel zus of zoveel uit het wetboek van strafvordering, politie is toch echt verplicht aangifte op te nemen – maar de garantie dat er dan nog een goed proces verbaal wordt opgesteld heb je dan niet meer. Dan maar elders aangifte doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *