Merel Kan: enthousiast

Via Twitter volg ik met plezier de inburgering van onze verse burgervader in het Zaanse.

Je ziet hem onder meer koekjes bakken in het Zaans Museum, knus op de bank zitten bij een 100-jarige, zwaaien naar oldtimers, de braderie afstruinen, de sluiswachters helpen, reclame maken voor de cd van rocklegende Harrie van der Laan en een Monetwandeling maken.

Al bij zijn voordracht werd gesteld dat het hier om een bijzonder enthousiaste eerste burger gaat, en dat beeld lijkt te kloppen.

Afgelopen woensdag twitterde hij:

De krant is vertrokken uit het vertrouwde Typhoon-pand aan de Westzijde 23 in het centrum van Zaandam, om kleiner te gaan zitten aan de Vermiljoenweg, waar nu ook de redactie van Dagblad Waterland zit. Soms kan je, door een paar stappen terug te zetten, een sprong vooruit maken. Maar dat lijkt hier niet te gebeuren: de nieuwe hoofdredacteur heeft aangekondigd (nog) minder regionieuws te gaan maken en verder te bezuinigen.

Het is fijn om een positief ingestelde burgemeester te hebben, en ik ben het helemaal met hem eens: ‘goede regiojournalistiek is van vitaal belang voor democratie en een vitale gemeenschap’. Maar die #proficiat erachter had wat mij betreft niet gehoeven.
Het kan ook te enthousiast.

De foto boven komt uit ons mooie gemeentearchief. 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *