Middagblad Zaanstreek?

Vanmorgen plofte hij weer op de mat, om 6:45, Dagblad Zaanstreek. Met op de eerste streekpagina, naast de obligate peuter-foto: “Tweetal berooft gehandicapte”. Een 55-jarige man in een scootmobiel zou door twee mannen op het Gorterspad beroofd zijn van zijn portemonnee en mobiele telefoon.

Het nieuws – ook op de website te lezen – verscheen ook op de hyperlokale zustersite Dichtbij, waar de reaguurders meteen los gingen (vier reacties moesten zelfs verwijderd worden vanwege overtreding van de huisregels):

Ik denk dat van deze twee misbaksels bij hun geboorte het goeie is weggegooid en het verkeerde is bewaard en opgefokt

is er geen signalement van deze hufters? Dat zou de opsporing een stuk makkelijkere maken. Twee jongens met donkere kleding OP een fiets is zo verdraaid algemeen en er zijn er “13 van in een dozijn”

Ik woon zo’n beetje bovenop de Gortershof. Zooo jammer dat ik niks gemerkt heb. Ooo, wat zou ik die 2 kl**tzakken graag te pakken nemen.
Arme oudere man….. Kan hem alleen maar sterkte wensen. 🙁

De laatste reactie was onbedoeld correct, het klopte dat “er niks gemerkt” is, de overval was namelijk verzonnen. Dichtbij (de collega’s dus) corrigeerde dat op de site om 17:40, en ook bij de politie en bij diverse andere media (Zaanradio) werd dat rond 18:00 gisteravond gemeld. De Orkaan stuurde een paar minuten voor zeven deze tweet:

De enige die het niet in de gaten had was Dagblad Zaanstreek. Daar trekt men kennelijk om 6 uur de deur achter zich dicht.

Screen Shot 2014-10-24 at 08.26.00

UPDATE 15:56

Dit bericht werd om 7:43 gepost, een uur en een kwartier later waren ze er ook bij Dagblad Zaanstreek achter dat de overval verzonnen was.

Screen Shot 2014-10-24 at 15.55.05

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *