Qua grote wietvondsten wordt 2015 een recordjaar voor de Zaanstreek. Vrijdag 27 november werd de 40e grote wietvangst gedaan in een bedrijfspand aan de Daalderweg in Zaandam.

Vandaag, zaterdag 28 november, werd de 41e plantage al aangetroffen.

Op de eerste etage werd een hennepkwekerij met 288 planten aangetroffen. Twee mannen uit Zaandam (25 en 21 jaar) en een 20-jarige man uit Oostzaan werden aangehouden.

Het was al de vierde vondst in Westerspoor in 2015. Eerder werden er twee plantages aan de Schellingweg en één aan de Penningweg geruimd. In 2014 waren ook al plantages geruim aan de Ringweg, de Hoofdtocht en ook al de Schellingweg. De gemeente sloot al twee panden aan de Schellingweg.

Veldvliegerweg

Zaterdagavond werd een hennepplantage in een woning aan de Veldvliegerweg in Zaandam aangetroffen. De brandweer werd ingeschakeld voor een melding ‘wateroverlast’ omdat er een lekkage was in de meterkast. De hulpdiensten troffen in een woning op de tweede verdieping een hennepplantage aan.

De installatie van de kwekerij is gaan lekken en aangezien er niemand aanwezig was, heeft het water lang kunnen stromen. De plantage met ruim 600 planten vernietigd.

Veldvliegerweg1

In vrijwel alle 41 gevallen ging het om wietplantages, daarnaast waren er enkele plantages in aanbouw of reeds geruimde kwekerijen en grote vangsten die wezen op de nabijheid van een plantage.

In 2014 waren er 34 vondsten. Klik op het logo links boven om tussen 2014 en 2015 te wisselen.

Foto’s: Lorenzo Derksen