Mike Maas stelt winnende vraag aan Quest Magazine

Dinsdagochtend half tien ging de telefoon bij haarstudio Carré in Krommenie. Geen klant die een afspraak wilde maken, maar Giel Beelen die Mike Maas in zijn ochtendshow op 3FM wilde hebben.

Mike had de prijswinnende vraag ingestuurd naar het wetenschappelijke magazine Quest en daarmee een laptop gewonnen. Veertienhonderd lezers hebben de moeite genomen om dé wetenschappelijke vraag van 2015 in te zenden. De uitslag werd tijdens de uitzending bekend gemaakt.

De vraag van Mike (de man in het team van haarstudio Carré, foto links boven) luidde:

Kan Nederland zelfvoorzienend zijn? Wat gebeurt er als wij onze grenzen helemaal dichtgooien? Kunnen wij leven van de grondstoffen die in ons land beschikbaar zijn? Of zijn we afhankelijk van import?

In de uitzending kreeg Mike het korte antwoord:

Nederland kan heel goed voor zichzelf zorgen als het gaat om de primaire levensbehoeften. Voor de luxere goederen zullen we een stap terug moeten zetten. Terug naar het niveau van de jaren vijftig.

Het uitgebreide antwoord van de deskundige staat in Quest 101 die deze week verscheen. De vraag van Mike Maas staat prominent op het omslag van het magazine. Dan weet u ook waarom mannen kaal worden op hun hoofd en niet op andere plekken? Waarom je chagrijnig wordt van hanger honger en voor de dood van hoeveel dieren je verantwoordelijk bent.

quest-101-2015

Een bijdrage van Jaap de Jong.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *