Milieudefensie met winkelwagentjes naar Ahold-aandeelhouders

De aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize op 12 april in de Hemkade in Zaandam zal ook bezocht worden door vertegenwoordigers van Milieudefensie, die daar ook ‘karren vol boodschappen’ mee zullen nemen: “Breng je boodschap naar de CEO van Ahold.”

Ze roepen Ahold-CEO Frans Muller op met een goed klimaatplan te komen: “Die aanmoediging doen we voor de deur bij hun eigen aandeelhoudersvergadering.”

Milieudefensie vraag zich af of “de CEO van Ahold Delhaize bereid is te komen met écht duurzaam beleid in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs? Dit is de laatste aanmoediging…” laat de organisatie enigszins onheilspellend weten.

De actie wordt georganiseerd door Operatie Klimaat, Milieudefensie Jong en FNV Young & United; ook zullen Ahold-medewerkers en boeren van zich laten horen tijdens de aandeelhoudersvergadering. De boodschap:

“Ahold Delhaize is het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en Bol.com. Als Ahold doorgaat op dezelfde koers, veroorzaken deze ondernemingen samen 110 miljard euro klimaatschade tegen het jaar 2050.

Als consumenten zijn wij gedwongen hieraan bij te dragen met elke euro die we bij Ahold-winkels uitgeven. Dat moet stoppen. We eisen: 45% minder CO2-uitstoot in 2030 (t.o.v. 2018), een eerlijke productieketen en betaalbaar duurzaam voedsel in de schappen.”

De actie wordt gehouden op 12 april tussen 12.30 – 14.00 uur op de Hemkade 16 in Zaandam. Meer informatie op de website van de actie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *