Minder treinen: bomvol station…

De NS rijdt vandaag met een “aangepaste dienstregeling met voornamelijk sprinters”. Op station Zaandam zag dat er zo uit.

Massaal werd gewacht op de ‘sprinter’ (NS-jargon voor stoptrein) naar Amsterdam.

Er gaat maar eens per half uur een stoptrein richting de hoofdstad (in plaats van elk kwartier) en ook de vier intercity’s zijn uitgevallen. De meeste treinen rijden met enige vertraging.

Richting de Zaanstreek vanuit Amsterdam was het een stuk rustiger volgens onze bron.

Dat is aan de krappe kant voor de stroom mensen die naar hun werk wil. In ieder geval is het te weinig om de corona-maatregelen in acht te nemen. De NS:

“De situatie op het spoor blijft echter onzeker, we adviseren u als dat mogelijk is uw reis uit te stellen. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.”

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Ruud Baars

  Zijn al deze mensen op weg naar hun woning om thuis te werken?

  • Rob Dekker ( westzaan)

   Ja Ruud dat zie je goed. Eigenlijk zijn er geen ziekenhuizen,bejaardenhuizen,kantoren,tankstations,haven arbeiders,politie,en ga Zo maar door helemaal niet nodig. Alles kunnen we thuis doen. Werk buitenhuis is niet van deze tijd meer. En jij ziet dat als een van de weinige mensen echt heel goed. Ik zie als weet oplossing meer en langere treinen.

 • Marcel van Kampenhout

  Op deze manier het advies opvolgen om vooral thuis te werken zal ervoor zorgen, dat we nog maanden lang niet naar de kroeg, het theater of het buitenland kunnen.
  Oh nee, ik vergis me natuurlijk: Deze mensen hebben allemaal een essentieel beroep! En ze zorgen er op deze manier voor, dat het ziekenhuispersoneel binnenkort geen duimen hoeft te draaien: Er komt weer een grote lading covidgevallen aan!

 • Nanda Mantel

  1,5 meter afstand, hoe bedoelt u? Te bizar voor woorden dit. En het zijn geen scholieren of studenten,die zitten allemaal thuis achter hun laptop

  • Londen Langham

   Heb laatst nog overleg gevoerd met mijn werkgever over thuiswerken. Heb een offerte voor een professionele keuken thuis laten maken, overleg gehad met bezorgservices over het bezorgen van maaltijden bij afhaalpunten zodat hotelgasten toch iets kunnen eten. Bleek bij nadere bestudering dat er toch wat haken en ogen aan thuiswerken zaten. Uiteindelijk toch maar besloten dat ik naar mijn werkplaats moet komen. Neem aan dat er meer mensen zijn die echt niet thuis kunnen werken.

 • Vany Evertsz

  Ik werk in de zorg en kan moeilijk thuis zitten en erger nog als ja 23:30 klaar met werken zie thuis te komen . Keer op keer zijn er problemen met NS bij extreme weeromstandigheden leren ze ooit. Terwijl in andere delen van Europa gewoon treinen tijden en daarbij betaal je erg duur aan OV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *