Minidocumentaire: Syrische vluchtelingen bellen vanuit ’t Veldpark naar huis.

Thaeer Nabil Muhreez is één van de vluchtelingen in het Veldpark. Hij komt uit Damascus, is vader, echtgenoot en documentairemaker.  

Hij volgde de gevaarlijke route die veel van de andere Syriers volgden. Op een gammele overvolle boot waagde hij de oversteek naar Lesbos.

Thaeer belandde vier weken geleden in ’t Veldpark. Daar vond hij een manier om zijn vak uit te kunnen oefenen. De film duurt 4.20 minuten, is gemaakt in samenwerking met Issa Shaker van RNW en is ook via Youtube te bekijken.

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Emmy

  Tranen in mijn ogen.

 • Linda Blijleven

  Hoop dat de dag snel komt dat zij hun geliefden in hun armen kunnen sluiten en dat een ieder die achtergebleven is in vrijheid kunnen leven !

 • May peace return quickly. Thankful these loved ones made it safely to the Netherlands.

 • Linda

  ik ken al deze mensen persoonlijk. Wat een moedige mensen. En wat hebben ze het zwaar. Mijn hart gaat uit naar iedereen die zijn/haar thuisland heeft moeten verlaten om te overleven. En de achterblijvende familie die elke dag in groot gevaar zijn.

 • Mooni

  Iedereen die naar huis belt, naar zn geliefden liefde uitdrukt is aandoenlijk. Dit filmpje drukt tegelijkertijd uit dat mensen in het thuisland gezond zijn, daar leven, kunnen bellen, eten hebben. Tja het is niet zo leuk daar natuurlijk, maar daar horen mannen wat aan te doen, ipv hun familie achterlaten om hier kwartier te komen maken. Dat noem ik gewoon parasiteren op de goedheid van WestEuropa. Wij kunnen hier toch geen miljoenen van die mensen herbergen? Wat denkt het nederlandse volk nu eigenlijk waar dat geld vandaan zal komen? En dan zijn ze hier straks in overheersende hoeveelheden, dan krijg je dat hun cultuur de dominante wordt. Mag je ook met een doek over je hoofd de straat op. Ik vind Nederlanders zo dom dat ze dat niet zien, verschrikkelijk!

  • Linda

   Beste Moonie. Ik heb je bericht met aandacht gelezen. Sommige zorgen deel ik met jou. Andere zorgen, wat betreft de intenties van deze vluchtelingen, deel ik niet. Ik ken al deze mensen in de docu persoonlijk. Mocht je er voor openstaan, en dat zou ik geweldig vinden, dan kan ik je in contact brengen met ze. Zodat je uit eigen mond kunt horen over wat ze meemaken, nog steeds meemaken, hoe hun achtergebleven familie wel degelijk lijdt onder onder andere dagelijkse bombardementen. Laat me weten of je op mijn uitnodiging ingaat! Met vriendelijke groeten, Linda

   • Kim Don

    Hallo Linda, ik zou heel graag met deze mensen in contact komen.
    Wij zijn bezig met dit thema binnen onze theater groep.
    Waar zitten jullie ergens?
    Vast warme groet voor allen.
    ( je kunt ons ( Freedom theatre Eindhoven) ook vinden op facebook
    Kim Don

 • Hannes

  @Mooni
  Een heel betoog, maar zou jij als vluchteling uit een door oorlog verscheurd land alle economische en sociologische consequenties zorgvuldig tegen elkaar afwegen en daarbij theoretische langetermijnoverwegingen voorrang geven? Ik heb de indruk dat je, net zoals ik, niet weet wat het is om te moeten vluchten.

  • Linda

   Wij weten inderdaad niet hoe het is om te vluchten. Ik weet het inmiddels, door mijn intensieve contacten met deze mensen, een heel klein beetje. We never walked in their shoes. Maar ik probeer het te begrijpen. Al is dat bijna onmogelijk!

 • Anna

  Ik vind het vooral heel zielig voor de mensen die zijn achtergelaten, zoals die moeder waar niemand meer voor zorgt…
  Triest

  • Linda

   Hallo Anna. Het land ontvluchten is een enorm gevaarlijke en zeer kostbare operatie. Er is vaak maar geld om 1 persoon te laten vluchten. De sterkste wordt gekozen. Dat is vaak de jonge man in het gezin. Daarom is het zo hartverscheurend. Men hoopt later ook de rest van de familie in veiligheid te kunnen brengen. Ik vond het filmpje ook heel verdrietig om naar te kijken.

 • anna

  Wat een lieve kop heeft die vent! Erg naief om dit alles te gelooven…stelletjes sukkels!

 • Henk

  Ik ken er een aantal via het muziek- en kunstproject in de Doofpot op de Oostzijde.( op 22 november concert en tentoonstelling)Ze ervaren de consequenties van hun keus. Is echt geen pretje.

 • Albert Brinkman

  Eens komen wij elkaar weer tegen en dan zullen de verhalen over en weer verteld worden.Ik wacht de dag met spanning af.Groet Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *