Minimaal jaar extra uitstel voor Kraaien

De vernietiging van het bestemmingsplan Sportpark Fortuin betekent minimaal een jaar extra uitstel voor de aanleg van een nieuw hockey-complex.

Die vertraging komt bovenop de vertraging van anderhalf jaar die er nu al is.

De vertraging kan nog verder oplopen als er bezwaren tegen het nieuwe bestemmingsplan komen. De hele procedure moet namelijk opnieuw gedaan worden.

Zaanstad schrijft in een brief aan de bewoners:

“Dat is een behoorlijke teleurstelling voor de sportvereniging De Kraaien. De vernietiging van het bestemmingsplan heeft bovendien ook financiële gevolgen voor de gemeente en de vereniging. De precieze gevolgen worden op dit moment verzameld en berekend, en binnenkort wordt de gemeenteraad hierover geïnformeerd.”

Omdat de aanleg van het sportpark nog niet kan starten heeft de gemeente besloten om de bomen voorlopig niet te kappen. Tegelijk blijft het plan om De Kraaien op termijn te verhuizen naar Het Fortuin.

Holtes dichtmaken tegen vleermuizen

De gemeente wil voorkomen dat in de tussentijd vleermuizen zich in de bomen gaan nestelen. Daarom gaan we in overleg met de ecoloog de holtes in de bomen dichtmaken. Op die manier voorkomen we dat er vleermuizen gaan huisvesten in de holtes. Zo krijgen de vleermuizen niet de kans zich op deze plek te nestelen en zullen ze zoeken naar andere geschikte plekken in de omgeving.

Dit dichtmaken heeft geen gevolgen voor de bomen, maar er moet wel ruimte gemaakt worden om bij de bomen te komen waar de holtes zitten. Hiervoor zullen enkele bosjes gesnoeid worden.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *