De Orkaan neemt ook wel eens een dagje vrij, en op weg naar de Engewormer om grutto’s te spotten, kwamen we deze vreemde vogels tegen: een bierfiets vol PvdA’ers.

(Ons werd later bezworen dat het een ‘koffie- en thee-fiets’ was, maar daar trappen we natuurlijk niet in.)

Pas bij het bestuderen van de foto’s zagen we wie het was: de minister van onderwijs Jet Bussemaker (rechts) op de bok van de bierfiets (pardon, koffie- en thee-fiets).

Het gezelschap werd aangetroffen in Koog a/d Zaan bij de Vermaning. Ook zagen we voorzitter Mark Damman, raadslid (nog net) Lenie Rademaker en fractievoorzitter Songul Mutluer.

Raadslid René Tuijn zette een soort van selfie op Instagram. GroenLinks-fractievoorzitter Paul Laport stuurde aan op een verbod van dit ‘levengevaarlijk’ vervoersmiddel.

De PvdA nam inderdaad nogal wat risico’s met de fiets. Zo werd het vervoermiddel op de Dam geparkeerd (dat MAG DUS NIET). (foto Mark Damman)

Gisteravond gebeurde er namelijk nog dit:

We hebben ook nogal wat politieke BN’ers gemist ondanks dat we vanmorgen op de Gedempte Gracht de verhoudingen tussen SP en GroenLinks onderzochten. Mona Keijzer van het CDA ging met haar campagneteam naar het Mennistenerf. Barbara Visser (VVD) ging bij de ZARA langs.