Minister Bussemaker op de PvdA-bierfiets-bok

De Orkaan neemt ook wel eens een dagje vrij, en op weg naar de Engewormer om grutto’s te spotten, kwamen we deze vreemde vogels tegen: een bierfiets vol PvdA’ers.

(Ons werd later bezworen dat het een ‘koffie- en thee-fiets’ was, maar daar trappen we natuurlijk niet in.)

Pas bij het bestuderen van de foto’s zagen we wie het was: de minister van onderwijs Jet Bussemaker (rechts) op de bok van de bierfiets (pardon, koffie- en thee-fiets).

Het gezelschap werd aangetroffen in Koog a/d Zaan bij de Vermaning. Ook zagen we voorzitter Mark Damman, raadslid (nog net) Lenie Rademaker en fractievoorzitter Songul Mutluer.

Raadslid René Tuijn zette een soort van selfie op Instagram. GroenLinks-fractievoorzitter Paul Laport stuurde aan op een verbod van dit ‘levengevaarlijk’ vervoersmiddel.

De PvdA nam inderdaad nogal wat risico’s met de fiets. Zo werd het vervoermiddel op de Dam geparkeerd (dat MAG DUS NIET). (foto Mark Damman)

Gisteravond gebeurde er namelijk nog dit:

We hebben ook nogal wat politieke BN’ers gemist ondanks dat we vanmorgen op de Gedempte Gracht de verhoudingen tussen SP en GroenLinks onderzochten. Mona Keijzer van het CDA ging met haar campagneteam naar het Mennistenerf. Barbara Visser (VVD) ging bij de ZARA langs.

 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Rob

  Knappe handhavers die de koffie- en theefiets in een vrachtwagen kunnen tillen.

  En bij het pleidooi voor een verbod door GroenLinks speelt natuurlijk kinnesinne mee, dat zij niet op het idee zijn gekomen een fiets in te zetten voor de campagne.

 • Eelco Taams

  Valt me tegen dat de Orkaan het nodig vindt de PvdA campagne met de Rijdende Koffie enThee Bar negatief te framen. Door het woord bierfiets in de kop te zetten en de informstie hierover in twijfel te trekken. Fake news. Door vervolgens wat rancuneus te zeuren over parkeren op de Dam en tot slot door prominent aandacht te geven aan een negatieve tweet van een concurrent. De informatie over de campagne van de VVD en het CDA was wel neutraal.
  Minister Bussemaker haakte aan bij de Zaanse campagne om op de fiets met een groep jongeren te discussieren over het onderwijs en de problemen die je daar tegen komt. Het was een leuk en interessant gesprek.
  De Orkaan voegt zich daarmee bij de media die geen verslag doen van de verkiezingscampagne maar er actiief aan deelnemen. Had ik niet verwacht.

  • De Orkaan

   Als we heel eerlijk zijn – en dan zijn we nu even heel eerlijk – is het vaak onze bedoeling dat we niet doen wat er van ons verwacht wordt. En fietsnieuws op een bepaalde manier framen… tja daar kunnen wij ons niet beheersen natuurlijk.

   Misschien was onze interpretatie van de VVD-actie ook wel een beetje ‘fake’ (geheel zeker zijn we er nl. niet van dat de VVD-dames naar de ZARA gingen).

   Een oud adagium in de journalistiek luidt: er zijn maar twee soorten mensen die over media-aandacht klagen, diegenen die in het nieuws zijn en diegenen die niet in het nieuws zijn.

  • Paul Laport

   Even voor de duidelijkheid: mijn tweet was ironisch en niet negatief bedoeld. Vandaar de drie puntjes (…) Ironie moet je eigenlijk nooit uitleggen, maar misschien is het goed om met die blik mijn tweet nog eens te lezen.

   • Erik Esteie

    Misschien moet iedereen eens stoppen met tweeten, ironisch bedoelt of niet, of zijn we in ene een stelleltje kippen(zonder kop) die door elkaar heen zitten te kakelen

    Het zal ongetwijfeld allemaal reuze gezellig geweest zijn, en kijk ons een fantastisch campange voeren, maar ga je eens bezig houden met de werkelijke problemen die op Nederland afkomen

    En dan doel ik niet op het minder, minder, minder van wilders

    Wat gaan jullie bv doen aan het opkomen van de economieen ten oosten van ons?
    (india, china enz)

    Dit is niet specifiek gericht aan de plezierfiets van de partij van de armoede maar gericht aan alle partijen

    Het irriteert me mateloos dat de hele campagne alleen maar gaat over ikke, ikke, ikke, alsof de hele wereld draait om hoe geweldig wij wel niet zijn in het westen en hoe goed we het voor elkaar hebben met onze hypotheek rente, studie beurs, hogere lonen, lage huren, ons vreemdelingen beleid, enz enz

    Wat ik mis is visie over hoe we de komende 50 tot 100 jaar ons hoofd boven water gaan houden in een veranderende wereld, een veranderende wereld die ons helemaal niet zo geweldig vind en die ons aan alle kanten voor bij holt…

    Geef mij nu eens een idee hoe dit aan te pakken en misschien dat ik dan weer bereid ben om te gaan stemmen, en nee, het gaat niet over een windmolentje in de noordzee, of de rechten van dieren, en ook het zingen van het wilhelmus doet niet ter zake

    Nederland(het westen) is decadent geworden en zwelgt in het ver van mijn bed show model en wordt overlopen met problemen waar bij de komende verkiezingen totaal geen aandacht voor is

    Sorry, moest het even kwijt

    Jullie kunnen nu weer verder gaan met tomaatjes gooien en op bezoek gaan bij dieren asiels, of gezellig een rondje maken op de bierfiets en framen en media aandacht zoeken

    Bah, ik walg van de politiek in nederland…

  • Een actie met een knipoog vraagt om een reactie met een knipoog. Wat we allemaal gedronken hebben laat ik in het midden, maar het was in ieder geval heel gezellig in onze Koffie & Thee Bar – Samen vooruit. En speciaal voor onze mensen die in complottheorieën geloven… misschien hebben we de avond voor dat we kwamen wel de fietsen weglaten halen, zodat we er konden staan… wie zal het zeggen… maar er was ooit een journalist (van een ander medium) die ons saai noemde… dat is een groot compliment, want we zijn een stabiele partij met goede en betrokken mensen die weten waar ze over praten…. maar daarnaast zijn we ook de leukste partij van Zaanstad ;)) (zeg ik enigszins gekleurd;) Verder weten we dat Paul Laport / GroenLinks goed is in verbieden, maar ondanks dat hij de handreiking om mee te rijden heeft geweigerd weet ik zeker dat hij het zeer waardeert dat wij ons op zo’n milieuvriendelijke manier door de streek hebben verplaatst. 😉 Dat is ook wel eens anders geweest, dus ook op duurzaamheid en milieu hebben we de afgelopen jaren weer sprongen vooruit gemaakt en zit je dus goed bij de PvdA. Fijne zondag! Mark Damman (Voorzitter PvdA Zaanstreek) PS; Mijn complimenten aan Piet voor de leuke foto die in volle vaart is genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *