Minister Grapperhaus op bezoek bij Zaanse brandweer

Hoog bezoek vanmiddag bij de Zaanse Brandweer. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bracht een informeel werkbezoek aan Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Voor de camera van de NOS zei hij te vrezen dat de hulpverleners vanavond een “heftige nacht tegemoet gaan met veel mensen die zich misdragen”. Hij riep raddraaiers “die oudjaar als een soort Wildwest-feest beschouwen” naar zichzelf te kijken: “kap ermee, het is asociaal gedrag.”

Grapperhaus memoreerde nog eens dat de straffen voor geweld tegen hulpverleners onlangs verzwaard zijn.

De minister liet zich in Zaandam informeren over de voorbereidingen van de hulpdiensten in Zaanstreek-Waterland op de komende jaarwisseling.

Grapperhaus sprak met hulpverleners van veiligheidsregio, GHOR, brandweer, gemeente en politie over hun inzet en ervaringen tijdens de jaarwisseling. Daarna hees hij zich in een brandweerpak en reed mee met de uitrukdienst van de brandweerpost Prins Bernhardplein in Zaandam. Hij kreeg een daadwerkelijke oproep voor een incident en bluste eigenhandig een buitenbrand.

Hulpverleners doen belangrijk werk, aldus de minister:

“Levens kunnen op het spel staan. Zij zorgen er ieder jaar voor dat we een veilige jaarwisseling hebben. Dit moeten zij ongehinderd kunnen doen. De norm is dat geweld tegen hulpverleners gewoonweg niet mag.“

Foto’s van Grapperhuis komen van het Twitter-account en de website van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en zijn gemaakt door Meneer de Fotograaf.

bezoek_minister_VRZW_beeld_Meneer_de_Fotograaf_dec_2019

grapperhuis vrzw dec meneer de fotograaf

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *