Modernisering station Zaandam stapje dichterbij

Vanaf maandag 5 augustus is de stationshal van station Zaandam alleen nog maar te bereiken via de spooroverbouwing. De toegang vanaf het Stadhuisplein gaat dicht.

Eind dit jaar is de nieuwe stationshal helemaal klaar. Inclusief de overbouwing met winkels en de fietsenstalling aan de Houtveldweg klaar. Volgens Zaanstad zijn

Op de spooroverbouwing zijn inmiddels de bloemenkiosk, Smullers en een AH to go gevestigd. Op 5 augustus wordt ook een tijdelijke kiosk geopend.

Ook zijn er plannen voor een grand café in de stationshal aan de kant van het centrum. Dat is een nieuw plan, namen zijn nog niet bekend. Aanvankelijk zou er horeca in het Cultuurcluster komen maar dat feest ging niet door. Op het Stadhuisplein zelf is alleen een Subway. Een Grand Café zou het gebied wel degelijk allure geven.

Aan de Houtveldweg wordt nu een fietsenstalling voor ongeveer 1400 fietsen gebouwd.

Twee transparante liften in het station ter vervanging van de huidige liften zijn in aanbouw.

Deel dit artikel:

8 reacties op Modernisering station Zaandam stapje dichterbij

 1. Emma schreef:

  Al iets meer bekend over winkels onder en naast Romanov? En het pand waar Wonders to go zat, staat al zó lang leeg. Er gebeurt ook helemaal niks. Alles is nog zoals het verlaten is destijds…

 2. Karin Singeling schreef:

  Dat nieuwe megalomane fietspad over de Houtveldweg gaat vlak langs de flats van de Schavenbuurt. Wilde geruchten doen al de ronde, een blok zou gesloopt worden. Nog niet geverifieerd, iets voor de redactie?

 3. Dat is niet helemaal waar Karin. Natuurlijk doen wij geen sloopwerk in de Schavenbuurt. Er zijn wel al vergevorderde plannen voor renovatie aan de flats. I.s.m. de woningbouwcorporatie presenteren wij de plannen op vrijdag 20 september.

  • Karin Singeling schreef:

   Hartelijk dank voor de reactie, eerder bestond ook dit gerucht dat meteen werd ontkracht door Parteon. Ik zal de boodschapper het goede nieuws – tevens van de renovatie! – doorgeven.

 4. Boudewijn schreef:

  OMG aub geen domme Bagels oid. Uitgaanders m/v drinken graag een biertje of wijntje. Op de terassen in Valkenburg bijv zit bijna niemand aan de thee of koffie. Ik eis het onmiddellijke ontslag van de centrum manager.

 5. Marc schreef:

  Naast Subway is er ook Sugarstars nog als horeca. Zij hebben sinds november 2018 een horecavergunning.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *