Mogelijke explosie in auto Doctor J.M. Den Uylweg

Vrijdagavond – 24 februari – heeft er omstreeks 20.15 uur een auto in brand gestaan op de Doctor J.M. Den Uylweg. Het betrof een Lexus uit Moldavië.

Hierbij is één persoon ernstig gewond geraakt aan zijn gezicht. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

In de auto heeft een explosie plaatsgevonden. Over enkele tientallen meters lagen er glasscherven op de weg. De brandweer heeft in eerste instantie in de auto gekeken, maar omdat er mogelijk explosiegevaar was hebben de hulpdiensten zich weer teruggetrokken. Hierbij werd de Den Uylweg ter hoogte van de Den Uylbrug in beide richtingen afgesloten.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer kwam ter plaatse. Even later kwam ook de speciale eenheid CBRNE van de politie. Deze hebben de omgeving van de auto en de auto voorzichtig onderzocht. Ze keken o.a. met spiegels onder de auto en keken in de auto. Als laatste hebben ze de kofferbak bekeken. Hierbij kwamen ze tot de conclusie dat er geen explosieven waren. Het gaat om een gammele LPG installatie. Op een of andere manier is daar een ontsteking geweest, waardoor er een explosie heeft plaatsgevonden.

Na een laatste controle door de brandweer kon de auto door een bergingsbedrijf worden geborgen. De weg is inmiddels weer vrijgegeven door de politie.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

10 reacties

 • J M vd Berg

  Gelukkig had de bestuurder een goede All-risk verzekering en worden alle kosten van inzet hulpdiensten en berging voertuig vergoed. Met een goede reisverzekering zijn ook alle medische kosten natuurlijk gedekt……????? dus niet. Dit zal de (Zaanse) gemeenschap weer een lieve duit kosten, vrees ik.

  • Gerrit Vinke

   Volgens mij zijn de kosten voor hulpverlening gewoon voor de gemeenschap. Als er een kat in de boom zit komt de brandweer ook gratis hulp verlenen.
   Hoe het met de ambulance zit dat zou ik niet weten, maar denk dat dit van je eigen risico afgaat.

   • J M vd Berg

    Het was ook een cynisch bedoelde opmerking van mij Gerrit. Een auto uit Moldavie, die hier met een inferieure LPG gastank rondrijdt en ontploft. Ik gok (maar dat is puur een aanname van mij) dat de bestuurder niet tegen medische kosten verzekerd is en dat de verzekering van die auto, als die al verzekerd is, niet zal staan te spingen om kosten ontstaan, door geklooi aan die auto, te vergoeden aan een bergingsbedrijf uit een ver weg land, als Nederland. Dus niet verhaalbare schade (bergingsbedrijf, ambulance en ziekenhuiskosten) betalen jij en ik Gerrit. Maar nogmaals, dit is puur een aanname van mij en ik hoop dat ik er naast zit.

    • E. Renkema

     Voor die niet verhaalbare schade die u meldt ben ik en met mij anderen ook bereid aan mee te betalen. Gelukkig bestaat er nog zoiets als menselijkheid! Maar dat geld zo te lezen niet voor iedereen, jammer.

     • Gerrit Vinke

      @ E.Renkema.

      Ben met u eens dat uit oogpunt van menselijkheid wij allemaal bereid/moeten zijn om mee te betalen, en dat doen wij al omdat de kosten van hulpverlening uit de belastingpot komt. Met uitzondering van de ambulance, die worden verhaald op het eigen risico en/of de zorgverzekering.

      Wat de berging betreft dat komt niet uit een liefdadigheidspot, dat bedrijf zal toch betaald moeten worden. Ieder weldenkend mens sluit een reisverzekering af als die de grens over gaat i.v.m. eventuele calamiteiten. Hoe groot is de menselijkheid bij verzekeringmaatschappijen ? Daar kunnen ze niet van leven. Vorig jaar struikelde ik in een winkeltje op vakantie en heb 1.5 dag in een ziekenhuis gelegen en dan nog de nasleep, kosten €1084 en netjes betaald door de reisverzekering, dus ik bedoel maar, goed verzekerd is het halve werk.

    • Gerrit Vinke

     @ heer, mevrouw vd Berg.

     U hebt gelijk van een kale kip kun je niet plukken, en dan betaalt de gemeenschap. Alleen we weten weinig van het slachtoffer hoe deze gedekt is?(rare woordspeling overigens) Hopen in elk geval dat deze weer snel op de been is en het goed gaat met hem of haar.

    • Dimitrie Grinwis

     Het gaat om iemand uit Moldavië (het armste land in Europa) met een Lexus (een auto uit het duurdere segment). Iemand uit Moldavië die een dergelijke auto kan betalen zal niet al te krap bij kas zitten.

    • Wendy Kind

     U zegt liefst twee keer dat u er maar een gooi naar doet, en dan hoopt u ook nog dat uw eigen aannames niet kloppen. Maar intussen heeft u het tot in details allemaal maar fijn bij elkaar gespeculeerd en openbaar gemaakt. Best knap, ergens.

 • De Orkaan

  Wij vinden het eigenlijk het beste dat mensen niet gaan speculeren zonder enig bewijs over de toedracht, de schuldvraag of de afwikkeling bij ongelukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *