Molen De Ooievaar genomineerd voor BankGiro Loterij Molenprijs

Molen De Ooievaar is genomineerd voor de BankGiro Loterij Molenprijs. De molen staat op het Duyvis-terrein naast de Zaanse Schans.

De Molenprijs wordt jaarlijks toegekend aan de molen met een restauratieplan of een op verbetering gericht project dat de meeste publieksstemmen heeft gewonnen. Het plan met de meeste stemmen wint de hoofdprijs van € 50.000.

Daarnaast wordt er nog een bedrag verdeeld onder de 4 genomineerden die niet de hoofdprijs winnen. Iedere stem levert de genomineerde projecten elke keer € 1 op. Maximaal wordt € 35.000 uitgekeerd aan deze projecten, bij meer stemmen dan 35.000, wordt het bedrag procentueel over de projecten verdeeld.

Op 11 september bezoekt de jury van 9 tot 10 uur de molen. Een dag later, op 12 september, kan er al gestemd worden.

Ooievaar_10291852

Het plan voor de Ooievaar is het opnieuw aanleggen van de insteekhaven met kraangang, die in 1960 gedempt en verwijderd is. Dit zou gaan inhouden dat de Ooievaar toegankelijk wordt vanaf het water. De molen is momenteel overigens niet toegankelijk voor het publiek.

Het doel van De Zaansche Molen is 10000 stemmen te gaan halen.

Op dit moment wachten we nog even met het publiekelijk naar buiten brengen van het bericht, omdat de mensen nog niet kunnen stemmen.

(foto’s van de sites van De Zaanse Schans en De Zaansche Molen.)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *