Motorrijder zwaar gewond

Begin van deze maand schreven we een artikel met als kop ‘Weer botsing op Provincialeweg Zaandijk’. Vandaag was het op dezelfde plek weer raak en flink ook. 

Rond 17:30 uur raakte een motorrijder zwaargewond toen hij in botsing kwam met een auto, waarvan de automobilist wilde oversteken. 

De motor is onherstelbaar beschadigd, de auto liep ook schade op. 

De VOA doet onderzoek, een rijbaan is daarom afgesloten.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Raymond Kuijken

  Een onoverzichtelijk punt waar het grotendeels van weggebruikers die op de Provinciale weg rijden zich niet aan de Maximum snelheid houden en pas zwaar afremmen voorbij het 50 km/u bord. Een oplossing is omzet 50km/u bord te verplaatsen naar de Prunuslaan. Het is een nagenoeg blinde bocht die erna komt, waarbij verkeer elkaar pas laat ziet. Een lagere snelheid zal de verkeersveiligheid ten goede komen

 • Bert Bakker

  Stoplichten zeker te duur weer

 • Wim sely

  Je mag er 70 km sommigen gaan er 150 met een gewone snelheid kan je links de weg overzien maar met zo een hoge snelheid niet, is een rot kruising maar als iedereen zich aan de snelheid houdt zou er minder gebeuren

 • Kees Vogel

  Voor jaren geleden stond er vaak een snelheid controle, ik rij er dagelijks maar nooit meer iets van gezien.

  • Gerrit Vinke

   Vorige week stonden ze er nog, mooi weertje, dan trekken ze een heel blik agenten open. Maar blijkt wel noodzaak op dat punt gezien de ongelukken en de snelheden.

 • Bert Versteeg

  De oplossing is vrij simpel en dat is van de Provinciale Weg tussen de Guisweg en Wormerveer een tweebaansweg maken met rotondes bij de Prunuslaan en de Witte Veerstraat. en de snelheid verlagen naar 50 km/u.

 • D. de Jong

  Je kunt er verkeersborden met een lagere snelheid neerzetten, maar als hardrijders zich al niet aan de 70 km/h houden, dan maakt ze die 50 km/h natuurlijk ook niets uit.

  Ik denk dat dit kruispunt gewoon niet geschikt is om de weg over te moeten steken. Van beide kanten veel verkeer, in een bocht en te hoge snelheid.

  Prunuslaan is iets veiliger al zit daar weer het bruggetje in de weg voor een goed overzicht.
  We kunnen allemaal nog steeds zien dat het daar ook al eens vreselijk fout gegaan is aan het bermmonumument wat er staat.

  Dan al het verkeer wat de N203 op wil gaan dan maar via de Guisweg of Curaçaostraat. Daar wordt het verkeer al gedeeltelijk afgeremd door stoplichten of heuvels.

  Sterkte voor de zwaargewonde motorrijder.

 • Berry van Halderen

  Ik vind de eerste reacties vaak nogal impliciet de snelheid van de motorrijder de schuld te geven. Dit was ook echt een scheurijzer (niet dus). Het is, zoals de Jong aangeeft een onoverzichtelijke overgang waar je nog gewoon 70 mag rijden. Maar zelfs met 50, het is een bekend, wetenschappelijk bewezen feit dat auto’s motorrijders “over het hoofd” zien en de snelheid/afstand van een motor niet kunnen inschatten. Komt vanwege de breedte van motors, en omdat automobilisten zich veilig wanen. Ook fietsers lijden hieronder.
  Ik zou eerder naar kijken of dit punt wel geschikt is om over te steken, want het gebeurt wel veel daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *