Motorrijder zwaargewond bij eenzijdig ongeval, Zaandijk

Zaterdagmiddag – 8 juli – omstreeks 13.00 uur is een motorrijder uit de bocht gevlogen op de Provincialeweg N203 in Zaandijk. De motorrijder is hierbij zwaargewond geraakt.

De motorrijder reed in de richting van Wormerveer en is ter hoogte van de Morgenstarstraat uit de bocht gevlogen. Volgens ooggetuigen die het ongeval zagen gebeuren reed de motorrijder veel te hard. Hij is uit de bocht gevlogen en vervolgens in de middenberm meerdere keren over de kop gegaan. In de middenberm is hij met zijn lichaam tegen een paal van een verkeersbord tot stilstand gekomen.

Twee automobilisten zijn direct gestopt en hebben eerste hulp verleend. Naast de ambulance werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze is op de Provincialeweg geland. De weg was daarom in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De motorrijder is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de motor en alle losse onderdelen geborgen. De brokstukken van de motor lagen verspreid over de midden- en zijberm. Rond 13.45 uur is de weg weer vrijgegeven.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

21 reacties

 • R.de Vries

  Hier in Zaandam komen ook dagelijks motoren voorbij scheuren.
  Met heel veel kabaal, want die gefrustreerde motormuisjes willen aandacht.
  En hun asociale gedrag extra onder de aandacht brengen.

  Gelukkig heeft deze motorrijder alleen zichzelf beschadigd.

  • Zowel in auto’s als op motoren zijn er mensen die soms even over de grenzen gaan. zo jammer dat bepaalde zure mensen gelijk allerlei nare comments plaatsen die generaliseren en dan lijken te bedoelen dat we alle gefrustreerd en asociaal zijn. Mensen die zo schrijven lijken juist zelf gefrustreerd en hun commentaar is zeker niet sociaal. Er is iemand gewond en mogelijk voor het leven gehandicapt.

   • Gerrit Vinke

    @ Pablo Calle

    Zo is het en één ondoordacht momentje kan het hele leven van een mens veranderen, zowel lichamelijk als geestelijk.

    • hans van rheenen

     Ik vraag me telkens bij dit soort vreselijke berichten over ongelukken af, wat het doel ervan is om ze überhaupt te plaatsen en vermoed dat het in ieder geval generlei educatieve waarde heeft.

     • Bert Versteeg

      Het is juist goed dit soort berichten te plaatsen en dan hopen dat degenen die zich ook schuldig maken aan roekeloos rijgedrag dit ook lezen zodat ze gaan beseffen dat het levensgevaarlijk is wat ze doen. Ik kan geen medelijden hebben met dit soort figuren maar ik hoop uiteraard wel dat de motorrijder hersteld van zijn verwondingen en dat heeft geleerd van dit ongeluk.

 • R. Kreuger

  Dit bericht klinkt niet best. Maar verbazen doet het mij niet. Als ik de max snelheid haal met mijn auto dan zijn er daar op het fietspad nog steeds bromscooters die mij inhalen. Vanaf het kruispunt even volgas 150+ met de motor en dan in de remmen zie ik wekelijks. Alles dat kan dat mag. En dan lees ik uiteindelijk weer heel vervelende berichten.

 • Beau Doorn

  Helaas dit ongeluk zien gebeuren en een van de eerstehulpverleners geweest. Ik hoop dat het goed komt met hem. Dit gun je echt niemand. Wat waren alle agenten snel ter plaatse! Ontzettend fijn. Ook wat betreft nazorg voor de getuigen. Mijn diepste respect voor de trauma/spoedverpleegkundige (Astrid) die nog voor de komst van de ambulance kwam aangesneld nadat ze ons vanuit haar auto in de middenberm zag, terwijl ze eigenlijk op weg was naar het strand op haar vrije dag. Heel mooi hoe deskundig zij alles aanpakte en als van nature samenwerkte met de ambulance. Van zulke mensen mogen er veel meer zijn.

 • PATRICK KROL

  hij reed inderdaad veel te hard hij haalde mij in en daarna ging hij de middenberm in

 • Rens Kleijn

  Motor rijden kan een heel fijne manier zijn om je te verplaatsen. Helaas zoeken veel berijders de grens op. Men stapt op zonder beschermende kleding, de dempers worden gedemonteerd en rijden alsof je op het circuit bent. De fabrikanten bieden een overvloed aan vermogen, en de berijders vaak nog jong en vol adrenaline draaien de gashendel open. Laten we hopen dat het slachtoffer in dit geval kan herstellen van deze klap, en verder kan leven zonder al te veel beperkingen.

 • Gerrit Vinke

  Zelfs in de jaren 60 voerde ik mijn Mobyletje op, zodat hij in plaats van 36 maar liefst 43 ging rijden. De helm was toen niet eens verplicht, dus als ik op mijn kop was gevallen en mijn ouders een onheilstijding hadden gekregen, dan was het toch maar mijn eigen schuld geweest volgens de goegemeente.
  Natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor je rijgedrag, en ik denk ook wel eens wat een gek op een motor, maar wie gaat er foutloos door het leven?
  Deze motorrijder heeft misschien z’n lesje geleerd, maar laten we hopen dat het goed afloopt met hem dat is nu het belangrijkste.

  • Tineke van Marle-Rem

   Veel sterkte voor de motorrijder.

  • R. Kreuger

   Zündapp met snelle uitlaat en ander tandwiel. Makkelijk 60. Maar wel in een tijd dat het veel minder druk was op de weg en het fietspad. En de auto’s om je heen reden ook 60.
   Nu 70 met de auto en sommigen spelen slalom met meer dan het dubbele. Er is niet echt een vergelijk.
   Bekeuren voor 2 kilometer te hard is het ene uiterste, dat niet bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Maar er zijn zat plekken waar mensen het liefst door de geluids barrière gaan. Maar dat heeft geen prioriteit.

 • ik reed 50mtr achter en en ik zag em hoe ie reed en zekker reed ie 170 en ik hoorde de klap in ik reed net voor die bocht met me moter
  ik zag em rijden bij koog bloemrijk al gassen bij de stoplicht en volgas als de stoplichten groenwas en rechts en links inhalen wat ie deet was echt asociaal

 • Christina Kelder

  heel veel sterkte voor de families helaas kennen wij hem ook en zullen we zeker aan hem denken

  • Beau Doorn

   Hoi Christina, hoe gaat het met hem? Sinds zaterdag blijft die vraag door m’n hoofd spoken 😔

   • Christina Kelder

    hij heeft veel pijn licht ook zwaar gewond in het ziekenhuis verder kan ik er niks over los laten alleen dat ik zijn vrouw en zijn lieve kinderen. heel veel sterkte. toewenst wand wat een schrik is dit.

    • Beau Doorn

     Begrijp ik helemaal. Ik ben al lang al blij om te lezen dat ie nog leeft. Ik hoop op een voorspoedige revalidatie en herstel voor hem.

   • Marjoleine Legius

    Dat heb ik nou ook. Het laat me niet los. Ik ben zelf motorrijder en was (en ben nog steeds) zwaar onder de indruk nadat ik de brokstukken door de lucht had zien vliegen en de man zelf hoorde kermen in de berm. Er waren direct mensen bij en er reed een motorpolitie voor mij, ik kon dus doorrijden. Respect voor de mensen die hebben geholpen. Veel sterkte met de verwerking.

 • erik de vries

  zeer onverantwoordelijk wat deze motorrijder deed.
  zag het gebeuren en ben blij dat hij geen andere slachtoffers heeft kunnen maken.
  Direct rijbewijs nvorderen en nooit en nooit meer teruggeven
  Verder zal hij de nodige boetes moeten krijgen

  • Bert Versteeg

   Grote kans dat hij ook problemen met zijn verzekering krijgt.
   Als je meer dan 50 km/u te hard rijd, gezien de reacties heeft hij dat zeker, ben je dan niet meer verzekerd.

   • Sander Stam

    Als bewustwoordingscoach bij Triora wil je het allemaal nog even impeperen! Stoere man hoor! Iedereen maakt weleens een enorm slechte dag mee waardoor hij dit gedrag helaas vertoonde. Gelukkig zijn we mensen, mensen maken fouten!! Zonder fouten zouden we niks leren!!! Laat deze man even met rust, hij heeft een harde les gehad!! Jouw bericht, en van sommige anderen zijn zo een dooddoener aan heel deze trieste situatie,, welke uiteraard nooit had gemogen gebeuren.

    Het lijkt mij geweldig als we allemaal het respect kunnen hebben en ondanks zijn fouten die dag,, hem bij deze een hart onder de riem te steken wetende dat hij zijn les heeft geleerd.

    Afsluiting van het negatieve, we schieten er niks mee op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *