Muskuseend Oostzaan deel 3: Burgemeester Teerstraat (poep!)

Cor Hottentot is de eendenfluisteraar van Oostzaan. Hij trekt zich het lot van met name de Muskuseend aan. De vrolijke verenbonk hoort bij het dorp, maar is niet altijd even populair.

Er wordt over ze geklaagd, ruziegemaakt over het wel of niet bijvoeren, en er zouden diverse dieren expres zijn doodgereden, of zijn lam geschopt.

Voorgaande weken plaatsten wij al twee filmpjes, waarin Cor met Ed en Klaas van OVER-Gemeenten een rondje dorp doet. Daarin geeft hij tips om het dorp, met simpele ingrepen, beter te maken voor mens en eend.

Vandaag deel 3, waarin we de Burgemeester Teerstraat bezoeken. Daar ligt een boel stront, en daarover heeft Cor zo zijn ideeën:

Ook bij de Burgemeester Teerstraat ziet Cor graag ‘overstekende eenden-verkeersborden’.

Wil je Cor helpen?

Wij steken onze bewondering voor het werk dat Cor Hottentot doet niet onder stoelen of banken. De muskuseend is door de mens deels afhankelijk gemaakt van de mens. Soms moet er bijgevoerd worden met het juiste voedsel, dat doet Cor, maar het wordt een dure ‘hobby’. Misschien is er iets te verzinnen om Cor te ontlasten?

Deel dit artikel:

4 reacties op Muskuseend Oostzaan deel 3: Burgemeester Teerstraat (poep!)

 1. Siem schreef:

  Cor, dat was een thuis wedstrijd. goed man.

 2. Willemsen schreef:

  Reed een paar uur geleden over de Zuideinde in Oostzaan. Opeens was daar een opstopping van auto’s. Wat bleek: precies in het midden zat een echtpaar Muskuseenden ongegeneerd de liefde te bedrijven. Wel sympathiek dat die automobilisten stopten voor dat liefderijke echtpaar.

  • Cor schreef:

   Als automobilisten stoppen, de humor/geduld/sympathie, van/voor, kunnen inzien/opbrengen/hebben. Dat vind ik geweldig. Dat maakt je toch trots op ons eenden/kippendorp wat we van oudsher zijn.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.