Na 15 jaar weer korfbaltopper KZ-GroenGeel (UITVERKOCHT)

Aanstaande zaterdag ontmoeten de Zaanse korfbaltoppers KZ en GroenGeel elkaar voor het eerst in de hoogste korfbalklasse van Nederland, de Korfbal League.

Topsporthal De Koog zal bomvol zijn, en volgehangen met groen-gele en blauw-zwarte spandoeken. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

In het seizoen 2005/2006 kwamen KZ en GroenGeel elkaar voor het laatst tegen in competitieverband, in de zaalhoofdklasse. KZ promoveerde in dat seizoen naar de Korfbal League, die het jaar erop voor het eerst van start ging. Sindsdien spelen de beide Zaanse topclubs alleen nog maar oefenwedstrijden tegen elkaar.


UPDATE: Er zijn geen kaarten meer beschikbaar na de voorverkoop bij KZ (ca. 870 kaarten verkocht / gereserveerd) en bij Groen Geel (ca. 330 kaarten).  Er mogen niet meer dan 1200 mensen in het Topsportcentrum.


Op de website van KZ wordt door Johan Katers uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de streekderby.

Op 7 maart 2020 (GG-KZ) ontmoeten de clubs elkaar voor de tweede keer. KZ/Thermo4U staat nu vierde in de stand in de Korfbal League, GroenGeel/IJskoud de Beste is negende (van de tien ploegen).

Foto boven werd gemaakt door Jessica Steutel (KZ) van de wedstrijd Groen Geel A3 – KZ / Thermo4U A4. Onder het wedstrijdaffiche.

kz groengeel affiche jan 2020

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *