HVC staat er op de bak. Maar HVC haalt het niet op. Al drie weken niet.

Dim van Gerven stuurde ons de foto nadat hij tevergeefs een melding had gedaan bij HVC. Ook bij Zaanstad klaagde hij, maar die stuurde hem terug naar HVC.

Van Gerven vreest Italiaanse toestanden: “Nu al drie weken blijft het vuilnis staan in de Touwslagerstraat, het wordt in de hele straat niet opgehaald.”

Vanaf 8 oktober is de hele wijk overgeschakeld op ondergrondse containers. Dus de grijze bakken zijn ‘officieel’ alleen voor plastic en verpakkingen bedoeld. Nu er gewoon restafval in lijkt te zitten vallen ze buiten de boot, maar de buurt zit ermee. Van Gerven:

“Zaanstad begint op Napels te lijken”

Met HVC verloopt de discussie moeizaam, het gaat even duren kondigen ze aan omdat de bakken niet voor restafval maar voor plastic zijn bestemd. Dat mensen er toch restafval in gooien is niet het probleem van HVC:

“Ik kan geen wagen sturen om ze te laten legen. Je zal de zakken zelf naar de ondergrondse container moeten brengen en de bakken alleen voor plastic afval gebruiken.”

Omdat er ‘verkeerd’ afval inzit, zegt HVC niks te kunnen doen.

“Dan zit er sowieso verkeerd afval in waarschijnlijk. Ik kan je melding over de andere bakken niet aannemen, want mogelijk zit er ook verkeerd afval in die bakken. Ik ga voor je navragen of je de bakken voor plastic, blik en drinkpakken kunt gaan gebruiken of dat ze worden opgehaald. We legen ze alvast niet meer.”

Ook De Orkaan vroeg HVC om een reactie (2 dagen geleden al) maar kreeg geen antwoord.

UPDATE: HVC herhaalde aanvankelijk dat ze niets konden doen omdat eer ‘fout’ afval in de bakken zat. Na nog een beetje heen-en-weer mailen beloofden ze ernaar te gaan kijken en het samen met de gemeente op te pakken. Twee dagen na publicatie van dit bericht was de zaak opgeruimd.