Neee! Duco Stuurman vertrekt naar Eindhoven

Kan je iemand missen als je hem niet kent? De gemiddelde Zaankanter zal de immer bescheiden -altijd in de schaduw van de gangen in het Zaanse stadhuis opererende- directeur Maatschappelijk Domein Duco Stuurman misschien niet kennen, maar hij was er. Wel 22 jaar lang.

Het water van de Zaan stroomt door zijn aderen. En hij verlaat ons voor Eindhoven… Eindhoven (waar hij concerndirecteur wordt).

Oké
Niet alles aan de Zaan gaat goed, maar er gaan ook dingen oké. Bij een hoop van die oké-dingen was SuperStuurman betrokken.

Zo staat ZNSTD te boek als koploper op het Sociaal Domein, deed staatssecretaris Van Rijn himself een beroep op Hhem om de PGB-problemen op te lossen, haalde hij AZ naar ZNSTD, decentraliseerde hij de zorg, bouwde hij een nieuw ziekenhuis… en en en … Nou ja, Eindhoven dus. SuperStuurman:

‘In Eindhoven liggen uitdagingen op mij te wachten. Het is een design en hi-tech stad, waar interessante dingen gebeuren in het samenspel tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Het is een innovatieve stad en dat trekt. Ik verwacht dat ik daar een volgende stap in mijn carrière kan zetten’.

Wij denken dat de inwoners van ZNSTD hem gaan missen. Ook degenen die Hhem niet kennen.

Eindhoven

De foto linksboven komt -ietwat bewerkt- uit het mooie archief van ZNSTD. Daar vind je nog 5 foto’s van Duco!

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *