Neeee! Het Kalf viskraamloos! 🐟

‘Lieve mensen, vanaf 2 juli zijn we voorgoed gesloten’. Het bordje hangt er echt. Op de Volendammer Viskraam bij het winkelcentrum ’t Kalf.

‘Een wijk zonder graat is het ’t Kalf zonder Volendammer Klaas Koning’ zeggen wij altijd op de redactie. En na volgende week zaterdag is dat een feit. 

Lekkerbek Hessel Kraaij schreef: 

‘Ruim 37 jaar staat de Volendammer Viskraam van Klaas op zijn vertrouwde plek. Een vaste klantenkring uit het Kalf en Kogerveld haalt hier lekkerbekjes, kibbeling of ander vissig spul. Moeder en dochter bedienen hun klanten al respectievelijk 37 en 15 jaar, maar daar gaat nu toch een eind aankomen. Klaas vindt dat het na al die jaren wel genoeg is geweest en wil wat rustiger aan gaan doen. En belangstelling voor de standplaatsvergunning leverde geen serieuze kandidaten op, dus is dit het einde van de vishandel Tol & Koning.

Voor een lekker visje kun je nog vijf dagen terecht bij de viskraam van Tol & Koning op het parkeerterrein van de Drielse Wetering in het Kalf, Van dinsdag 27 juni t/m zaterdag 1 juli de laatste kans. 

We gaan ze missen.

Door: Hessel Kraaij / Merel Kan De Orkaan, foto’s Hessel Kraaij

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Henk en Bieny Meinen

  we gaan jullie missen iedere zaterdag gingen wij een heerlijk visjes halen nergens anders zo lekker

 • Simon Stolp

  We zullen jullie missen.

 • Wat ontzettend jammer nou!
  Elke woensdag ging ik met Hans en Peter na de gymles twee haringen happen bij Klaas en Willeke. Drie superharingen voor slechts zes Euro! We lieten de visolie telkens rijkelijk door de aderen stromen.
  Als pensionado’s ouwehoerden er dan ook nog eens flink op los, waarbij Klaas zich niet onbetuigd liet.
  Klaas moet dicht omdat er niemand zijn kraam wil overnemen. ‘Ze willen tegenwoordig niet echt meer werken’, zegt Klaas.
  Hoe diep zijn we gezakt in dit land met zijn ontelbare ‘bullshitbanen’?
  Is er nou echt niemand die de prachtige viskraam van Klaas wil overnemen?
  Klaas en Willeke, wij gaan jullie ontzettend missen,
  Hans, Peter en Piet (en soms Bas)

  • Reinier van Oeveren

   Werken is prima, maar ik zou zelf ook passen voor dag in dag uit in een viskraam staan. Vroeger is niet voor niks vroeger, mensen veranderen ook. Evengoed jammer natuurlijk dat zoiets verdwijnt.

   • Tina kwast

    achhhh wat jammer…maar voor klaas en zijn familie een welverdiende lange vakantie…Jeempie Klaas dat het echt zo.is.Jouw vis kraam was en is een groot begrip voor het Kalf…je bent meegegroeid met het kleine tot grote kalf ..de oude rs van onze kids kwamen graag bij jou Klaas.
    Mijn lieve vader Leendert die bijna elke dag bij je kwam voor vis en discussie.. en daar van genoot …M’n dochter inmiddels 30 die elke dag een grote zure bom verlegen kwam halen …en ik als ik weer op het kalf was steevast naar jullie kraam als eerste ging…ja een begrip …een verhaal. een herinnering. dat zullen jullie zeker blijven ..Bedankt voor al die jaren en genieten van alde vrijheid die jullie nu krijgen…Bestewensen Klaas..maar toch jammer…

 • Bas Frelink

  tja, echt heel jammer, we kunnen Klaas en zijn heerlijke haring gelukkig nog zien en proeven op vrijdag en zaterdag bij zijn kraam in Assendelft Maar Willeke en haar moeder zijn we kwijt. Ik was ook net als Piet een woensdags klant voor haring en een babbeltje, wat zal ik het missen. Ik wens Klaas, Willeke en haar moeder veel zegen en geluk. Bas Frelink Purmerend

 • T richardot

  een of soms twee keer per week lekkere vis halen .wat zal ik dat missen en natuurlijk het meest die heeeerlijke vissoep !!
  Klaas geniet van je rust en voor de meiden hoop ik dat er snel iets leuks op hun pad komt. Het allerbeste! Tiny Richardot

 • Beau Charlotte

  Wat ontzettend jammer! Waar moet ik nu mijn zure bommen halen, Klaas? Ik vond het altijd leuk om even te babbelen en we hadden het dan vaak over mijn opa Leendert de Jonge die er dagelijks kwam voor een vissie. Ik zal het missen. Veel geluk, Klaas, en geniet van je welverdiende rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *