Neeeeeeeeeee! Nu de Beatrixbrug! #help

Pfffff…. Kónden we vanmiddag eindelijk positief bruggennieuws melden, krijg je dit! Zaanstad en bruggen, ’t lijkt geen goed huwelijk.

Beatrix nam vanavond het stokje over van haar vader Bernhard: althans de na hem vernoemde brug. Waar gejubeld werd dat de Bernhardbrug zijn taak weer naar behoren vervult, gooit de Beatrixbrug haar kont tegen de krib: stuk. Kapot. Weigert werk.

Naar verluidt gaat het nog even duren. Bussen zijn inmiddels gedraaid, mensenmassa’s keerden om teneinde hun geluk bij Wilhelmina te zoeken, de zon schijnt en de Zaan stroomt.

Joan Kelderman appte ons de foto’s:

Joan Kelderman
Deel dit artikel:

18 reacties

 • Harry van Nek

  Het probleem lijkt wel de op afstand besturing. Of de motoren zijn niet sterk genoeg.

 • Ruud Baars

  Waarom willen we toch per sé met z’n allen naar de overkant?

 • R. Kreuger

  De brug is dicht en veilig. Alleen het systeem denkt van niet. Met de hand de lampjes uit doen de bomen openen en de brug zekeren. Zodat iedereeen er gewoon over kan. Maar ja, dan moet je iets (goed) doen. Dat is nu net de makke van Zaandam.

  • Mari de Boer

   Daarom is het niet verstandig om verkeer bijna onmogelijk te maken bij de Wilhelminabrug.
   Oude tijden herleven, wachten, wachten, wachten.
   Een dure brug neerleggen en hem dan bijna niet kunnen gebruiken.
   Blijft een probleem, Zaanstad en bruggen. ( en spoorwegovergangen)

 • Ineke hendriks

  Dit is niet de foto van de Beatrixbrug!!

 • Raymond Molenaar

  Vanmiddag rond 14.00 stond de Bernhardbrug weer ff vast ( 18 Mei )

 • Adri Kuiper

  Het valt allemaal wel mee, volgens wethouder sleegers, Bernhard brug heeft wat last van torsie, denk dat de wethouder zelf niet weet wat torsie of getordeerd is, vanuit zij functie moet hij ergens punt aan lullen waar hij geen verstand heeft,

 • Ed Renkema

  Hoop dat de heer Slegers van de den Uijlbrug afblijft.Om te voorkomen dat ik voor paal sta bij de Bernhard- of Beatrixbrug rijd ik voorlopig maar om. Zit die heer Slegers trouwens vastgeroest aan zijn zetel?

 • Gre Luttik

  Behalve hout torderen andere materialen niet zomaar! Dus Adri, je hebt gelijk! Ik weet niet wat Slegers deed voordat hij wethouder werd. Poffertjesbakker?

 • jan warrring

  donderdagavond 20 september na de vergadering van de Zaanse gemeenteraad. Burgemeester Jan Hamming reikte een Koninklijke Onderscheiding uit aan wethouder Gerard Slegers. Slegers krijgt het lintje omdat hij vóór zijn wethouderschap ruim twaalf jaar raadslid is geweest, waarvan het grootste deel in het Brabantse Veldhoven. Slegers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  Gerard Slegers werd in 2002 raadslid voor het CDA in Veldhoven. Na vier jaar stapte hij uit de raad, maar bleef wel actief als commissielid en steunfractielid. In 2010 keerde hij terug in de gemeenteraad van Veldhoven en werd fractievoorzitter. Dat bleef hij tot zijn vertrek naar Zaanstad in 2018. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart was hij in Zaanstad ook nog ruim twee maanden raadslid, tot zijn installatie als wethouder Sport, Openbare Ruimte en Mobiliteit.
  Voor de jarenlange inzet voor de samenleving die hij als raadslid heeft getoond, is wethouder Gerard Slegers nu Koninklijk onderscheiden. Bij de uitreiking was ook een delegatie uit de Veldhovense politiek aanwezig.

  Hebben jullie ook zoveel voor de samenleving gedaan?

  • Ed Renkema

   Ik heb de samenleving behoed van domheid. Had dhr. Slegers misschien beter ook gedaan. Oja en dat lintje, hoeveel hebben zo iets? Zo bijonder is dat ook weer niet.

 • Jaap Meeuwsen

  Waar je al niet een lintje voor krijgt tegenwoordig.
  Zelfs wanneer je gewoon je werk doet, het is toch heel normaal
  wanneer je je als raadslid inzet voor de samenleving ?

 • Hein Danser

  Hallo, de meeste storingen van kunstwerken, komt door de VEEL te VEEL beveiliging censoren. Die er vroeger niet waren.
  Ik stel voor: alle brugwachters weg en de brug bediening, net zo maken, als bij een spoorweg overgang. Knipper rood, belletje erbij, bomen neer , even wachten en brug omhoog. Is waarschijnlijk ook heel snel het huftergedrag over , van de burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *