Toen de lockdown inging zijn we gestopt met onze Waarheen-agenda. Je kon namelijk toch nergens heen. Maar met het verlichten van de maatregelen en een beetje creativiteit kan je toch af en toe de deur uit om iets te doen: een buurtactiviteit of een expo… of iets online (maar daar hebben we eigenlijk wel genoeg van).

Echte evenementen mogen waarschijnlijk pas vanaf 1 juli weer. Maar in april gaan de terrassen misschien alweer open.

Zaterdag 20 maart

Fietsrondje Bullekerk van 27 km, aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@bullekerk.nl. U ontvangt de route na overmaking van 5 euro, koffie/thee/chocomel inbegrepen, bij de ToGo-stand op het plein van de Bullekerk.

Zaterdag 20 maart t/m 17 april

Artzaanstad: werk van Zaanse kunstenaars: Aron Kroes (schilderijen) & Merette Uiterwaal (fotografie). Zaterdag 20 maart van 10.00-17.00 uur, uitsluitend op afspraak, open voor Shopping en Viewing. Aron en Merette zijn vanaf 13.00 uur aanwezig. Op zondag 28 maart van 12.00 tot 17.30 uur een Private View met ieder half uur 4 nieuwe gasten. Je hebt circa 1 uur om de tentoonstelling te bezoeken. Aron en Merette zijn die dag ook aanwezig.

Zondag 21 maart 2021

De Buurtcamping In ’t Veldpark en Buurthuis De Kolk organiseren samen een Lenteparade met ’s middags knutselactiviteiten voor kinderen vanaf 6 jaar en daarna een wandeling voor volwassenen door de Rosmolenwijk. Waar: Buurthuis De Kolk, start knutselen: 14:00 uur, start wandeling: vanaf 16:00 uur. Aanmelden: intveldpark@debuurtcamping.nl. Wandelaars krijgen een e-mail met een starttijd, zodat het niet te druk wordt op straat en bij het buurthuis.

Woensdag 24 maart

Babel Zaans architectuurplatform organiseert een online programma waarin experts en lokale betrokkenen spreken over de toekomst van de Zaanse winkelstraten. Transformatie of herontwikkeling van verschillende locaties komt moeizaam van de grond. Wat is de toekomst van de Zaanse winkelstraten? En welke andere functies kunnen hier een plek krijgen? Deelnemers: Robin van Lieshout van advies- en ontwerpbureau BRO, Ron van Gelder van Alliantie Hand in Hand, Steven Brunsmann van Nunc Architecten, Robert de Joode, directeur van Kuijs Reinder Kakes, onder leiding van Bert Pots. Het programma is vanaf 19:00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van Babel Zaans architectuurplatform.

Pophistorie: werkdagen t/m 9 april

Zaanse pophistorie 1900-2020′ in stadhuis Zaanstad’ t/m 9 april, uit de collectie van Rob Hendriks.