Net aangeplante bomen worden verkast

Drie van zes bomen die aan de Fortuinweg in Rooswijk (Zaandijk) zijn geplant, moeten weer weg.

In het gebied moet hockeyclub De Kraaien komen, de bomen hadden daar niet geplant moeten worden volgens de gemeente.

De ‘bomenbeheerder’ is volgens de woordvoerder van wethouder Slegers bezig met het zoeken van een geschikte plek voor deze bomen:

“Wij betreuren de ontstane situatie. Momenteel bekijken we hoe we onze processen beter kunnen inrichten zodat  zulke situaties niet meer kunnen voorkomen.”

Ergens bij de afdeling ‘Stadsbeheer en -onderhoud’ is het mis gegaan, aannemers krijgen de opdracht om bomen te herplanten “op plekken die in een eerder proces geïnventariseerd zijn als geschikt en opgenomen zijn in een groenlijst.” Er wordt wel gekeken naar “bouwplannen voor het gebied op korte of lange(re) termijn” maar dat is dus hier niet helemaal gelukt.

Foto: Petra Hoogkamer

Deel dit artikel:

3 reacties

 • P.Hoogkamer

  Gemeente ik weet een prachtige plek. Nu u toch zo mooi reageert op de foto.
  Dr jan mulderstraat dat is 100 meter verder. We missen er na de herinrichting nog minimaal 25 bomen.

  • P.Hoogkamer

   Ps.oja en de bomen die geplant zijn achter de “”heg”” die zijn voor 98% dood. 2 doen het. Wilt u gemeente.dat ook.meenemen in het aanwijzen ihkv herplant dank u wel dat u nu aandacht heeft voor onze straat.

 • Monique Zonneveld

  Ik sluit mij aan bij P. Hoogkamer. De dr. Jan mulderstraat (eerst ook foerageergebied van vleermuizen) ziet er nog steeds erg kaal uit. Ik dacht dat de vernieling van alle bomen daar gecompenseerd zouden worden en hopelijk ook in dezelfde straat mag ik aannemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *