Nick Bood doodgestoken vanwege wiet-schuld – update: 3e aanhouding

De Telegraaf meldt dat een ruzie over een schuld van een “paar honderd euro” de 16-jarige Nick Bood uit Assendelft fataal is geworden.

Nick Bood zou zo nu en dan softdrugs verkopen maar de leverancier, de 15-jarige Havo-scholier Yasin uit Zaandam, niet hebben betaald.


UPDATE: NH Nieuws meldt dat de politie een 16-jarige jongen uit Zaandam heeft aangehouden in verband met de steekpartij waarbij Nick Bood om het leven kwam.


In de nacht van 29 op 30 april ontmoeten Nick en Yasin elkaar toevallig op het plein voor het Zaantheater. De ruzie over de drugsschuld ontaardt in het dreigen met een mes door Yasin, die vervolgens ook toesteekt.

Nick rent weg richting Savornin Lohmanstraat. Voor het pand van het voormalige café Percy’s Corner wordt hij nogmaals gestoken. Hij wordt per ambulance naar het VU-ziekenhuis gebracht waar hij later die nacht overlijdt.

De 15-jarige Yasin (“een reputatie van dealer” aldus De Telegraaf) zit net als zijn 18-jarige vriend Mads nog steeds in hechtenis. Mads die zich in het gezelschap van Yasin zou hebben bevonden en Nick ook achtervolgd zou hebben, werd zondagavond aangehouden.

Yasin werd op maandag aangehouden. Beiden zouden elkaar kennen van de schaakclub. Mads ontkent dat hij Nick zou hebben aangeraakt.

De ouders van de leerlingen van de school van Yasin, het Zaanlands Lyceum, zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het feit dat een leerling verdachte is in de zaak.

Het bestuur van de OVO-scholen laat op de site van het Zaanlands Lyceum overigens weten “zich niet te herkennen in het geschetste beeld over wapen- en drugshandel” op de scholen.

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Michiel

  Doodgestoken om een beetje wiet. Snel legaliseren!

  • themx

   En dan vanaf 15? dader was namelijk 15, dus heb je er alsnog niets aan. Ik vind het trouwens ook onzin om maar alles te gaan legaliseren om straathandel tegen te gaan. Kan je wel aan de gang blijven. Coke tuurlijk joh, heroine waarom niet, AK47 om je te verdedigen, moet kunnen joh.

   • Boon

    Niet overdrijven maar als je ziet hoeveel die rommel aan de bron kostdan start je toch gelijk als overheid een staatshandel . Kun je nog eisen stellen aan de producenten, een soort Max Havelaar certificaat, voor de boer een goudmijn en voor ons een lagere politieinzet en lagere inbraakschades.

   • Michiel

    Ik zeg niet dat ik het wil laten legaliseren voor kinderen, maar als wiet gewoon uit het criminele circuit gaat scheelt dat enorm veel misdaad. Coke is duur en veel moeilijker aan te komen, dat komt echt niet in de handen van 15 jarige scholiertjes.

    Bovendien is wiet wetenschappelijk bewezen als wondermiddel tegen allerlei kwalen en helpt het beter tegen pijn dan al die chemische troep.

 • Dick Smit

  Bij het artikel, over Nick, staat ook een stukje waar enkele directeuren van Zaanse middelbare scholen aangeven dat er een vermoeden is van handel in drugs en wapens op hun scholen. Dit maken ze nu pas bekend bij de gemeente, na de laffe moord op Nick. Het lijkt mij verstandig als je vermoedens hebt van handel in drugs en wapens op je school, waarvan je directeur bent, actie te ondernemen.

 • Siem

  De school directie moet zich schamen om te zeggen dat ze zich niet herkennen in deze. Volgens mij mij zitten ze daar dan op het pluis vast geplakt en lopen niet even door de school of op het school plein kijken wat er gebeurt.

 • Niet zo’n fijn idee dat mijn kind over een paar maanden naar die school gaat :-/

  • Merel Kan

   Mijn kind zit er ook en ik ervaar het als een school met een prettige sfeer, een plek waarin leraren oog hebben voor de leerlingen.

 • René

  Hmmm… iedereen die in de Zaanstreek op school heeft gezeten herkent zich wél in het beeld van drugsdealen.

  Toch wel een soort van “gerust” dat het geen willekeurige moord is. Ook omdat het voorbedachten rade, en dus een hogere straf, aannemelijker maakt, maar ook omdat keurige burgers nooit in gevaar zijn geweest.

  • Sjaak de Vries

   Ik heb op Pascal College gezeten, maar daar werd echt niet regelmatig gedeald, anders had ik het zeker geweten.

 • Dwarsligger

  Dit geeft aan hoe verslavend het spul is. Verslaafde gebruikers gaan handelen om hun verslaving te bekostigen!
  Legaliseren heeft weinig zin als je ziet wat voor een tuig er in de omgeving van de shops rondhangt. Vergeet ook maar dat het spul rustgevend is, er wordt bij conflicten agressief gereageerd met o.a. steekpartijen tot gevolg.

 • Peter Kruit

  Dat de scholen het niet openbaar maken en er weinig aan doen komt omdat ze bang zijn voor imago schade. Maar het komt overal voor

 • Noot

  Genoeg commentaren, maar niets voor de ouders om het verdriet te verwerken, en ook de bitterheid over ons schapenwollensokken beleid, gaan we de dader lekker papaen en nathouden, en het verdriet sneeuwt helemaal onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *