Niet meer pinnen in Westzaan…

Westzaners moeten voortaan in Assendelft, Koog a/d Zaan, Zaandijk of Zaandam pinnen. De enige pin-automaat in het dorp, aan de Kerkstraat, is buiten werking gesteld.

Volgens de Rabobank is de “ligging naast een kinderdagverblijf qua veiligheid niet wenselijk”.

Elders vervangt de Rabobank hun automaten door Geldmaat-automaten, maar deze vervalt dus helemaal. Het streven is dat iedereen binnen 5 kilometer een geldautomaat kan vinden. Ook in Zaandam verdwenen automaten.

Gré Luttik uit Westzaan stuurde ons de foto, en is het niet met de stap eens. Volgens haar laat de Rabobank vooral ouderen in de kou staan.

“De pinautomaat hangt tegenover het ‘bejaardenhuis’ Lambert Melisz.
Hier en in de omgeving wonen behoorlijk wat ouderen. Met of zonder rollator. Voor velen geldt ook dat ze geen auto hebben.

Er zijn twee ver weg gelegen pinautomaten: Assendelft en Westerkoog. Voor onze ouderen en anderen die niet zo goed ter fiets of been zijn een drama.”

Gré informeerde bij de Rabo en kreeg te horen dat de Rabobank ervan uit gaat dat iedereen binnenkort alleen nog gaat pinnen voor boodschappen. Volgens haar is er overigens in de Coop geen pinautomaat.

Op het tekst bij de pinautomaat staat dat de automaat verdwijnt omdat er een kinderdagverblijf naast zit, volgens Luttik een smoesje:

“Tijdens, meestal in de nacht uitgevoerde kraken, liggen kinderen thuis in hun bed. En laten we wel wezen: toen kinderdagverblijf Babino zich op die plek vestigde hing die pin er al. Achteraf zeuren over een gevaarlijk pinapparaat is hetzelfde als een koe in zijn achterste kijken.”

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Het is gewoon vreselijk dat we in een wereld leven waar de plofkrakers het voor het zeggen hebben.

 • Piet Zwikker

  Heb geinformeerd bij de Rabobank. De pinautomaat wordt vervangen door een gele geldmaat.
  deze zijn kraak en plofbestendiger .Alleen deze komt niet op dezelfde plaats.Er wordt nog gezocht naar een andere plek .Dus hij blijft in Westzaan.

  • De Orkaan

   De mededeling bij de huidige automaat doet anders vermoeden. En “op zoek naar een andere plek” is een rekbaar begrip, dat zei de woordvoerder van Geldmaat ook in september tegen De Orkaan over de automaten in Kogerveld en Poelenburg. Ze zoeken daar nog steeds.

 • Gre Luttik

  Fijn Piet! Toen ik informeerde bij de Rabobank heb ik meegedeeld dat er voldoende plekken zijn om een pinkast op te hangen. Ze hadden bij Rabo geen benul. Was goed geweest als ze dat eens op een ledenvergadering hadden bekendgemaakt. Ik hoop zo dat het goed komt! Want ik weet best een paar plekjes. Duimen maar dan op de goede afloop voor al die mensen die geen 2x 5 kilometer kunnen lopen.

 • Patrick Zoomermeijer

  En bij de Coop kun je niet bijpinnen! En toen ik de Rabobank in december voor een cliënt beide, wisten ze nog niks van het sluiten van de geldautomaat. Er is veel behoefte aan een geldautomaat, ook dat hoort bij de sociale infrastructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *