(Niet!) Zomaar een Zaans Minuutje: Leren zeilen πŸŽ₯

Een vol Zaans uur! Het minuutje van vandaag is het 60ste exemplaar. En 60 minuten, al zijn ze Zaans, vormen samen een uur! We startten de minuutjes in april met de Kippen van de Poelenburcht. Daarna volgden er een hoop meer. En, hoewel de handen er niet altijd voor op elkaar gaan, we worden er zelf eigenlijk best blij van.

Nummer 60 is een kabbelend beeld van gedreven instructeurs Letty, Majella, Marco, Ruben, Tjeerd en Paul, geholpen door Iris, die op zaterdagochtend de kunst van het zeilen doorgaven* aan de jeugd.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag: vanuit Twiskehaven een klein zuchtje wind, zeilen, water en geconcentreerd plezier.

*We beloofden te noemen dat het gaat om zeilschool Zeilen in het Twiske.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan (De Orkaan): tekst, foto, video. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift, met grote dank aan Bas Sommeijer en Abe die samen de kinderen spotten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *