Niet zwemmen zonder leescursus…

De Crommenije, de Slag en Zaangolf gaan maandag open. Baantjes zwemmen? Dat kan. Met een paar ‘richtlijnen’ en een ‘protocol’.

Wie maandag echt wil gaan zwemmen raden wij aan de gehele zondag uit te trekken om het protocol door te nemen: 10 pagina’s met 133 (honderddrieëndertig) richtlijnen.

Die 133 zijn niet allemaal even origineel, 28 daarvan betreffen het op 1,5 meter afstand zwemmen. Ook wordt er diverse keren uitgelegd dat je geen handen mag schudden tijdens het zwemmen en papieren zakdoekjes moet gebruiken (!). Je kan niet douchen en moet thuis naar het toilet, je zwembroek moet je al aan onder je kleding (ook na het zwemmen?).

Voor wie het protocol niet in één dag uit z’n (m/v) hoofd kan leren is er oplossing: “Hygiëneregels hangen bij het betreden van de badinrichtingen en worden binnen meermaals herhaald”. Alle 133 dus…

Directeur Sportbedrijf Zaanstad, Ivonne van Tuijl, heeft er zin in: “we zijn we heel druk geweest met het treffen van alle voorbereidingen zodat bezoekers op een veilige en verantwoorde manier kunnen zwemmen.”

Wij slaan nog een paar weken over…

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Kick van der Horst

  Met je badjas de auto in? Omkleden op de parkeerplaats? Misschien biedt een grote tent op het gras naast de Zaangolf een oplossing om je veilig en beschut om te kleden. Of een buitendouche. Als je echt graag wilt zwemmen heb je het er wel voor over.

  Wat me moeilijker te regelen lijkt, is de zwemles voor de kleintjes. Het was altijd dringen met de ouders in de smalle ruimte tussen bad en kleedhokjes. Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen.

  Maar je hoeft niet, je mag!

  Niet zeuren dus en gewoon je neus snuiten in een kletsnat papieren zakdoekje. Papier maché! Trouwens als je snottert moet je toch thuis blijven!

  Zelf wacht ik graag nog even, eerst eens aankijken wat er gebeurt nu alle versoepelingen tegelijk lijken te gaan. Het gaat nu allemaal wel heel snel opeens.Liever nog even voorzichtig zijn, niet te hard van stapel lopen.

 • Jaap Meeuwsen

  Blijft ook nu weer vreemd dat ik op het journaal een zwembad zag dat net weer open was, beperkt aantal zwemmers per tijdsblok, om en om ieder een eigen kleedhokje.
  Alleen niet douchen.
  Dat kan dus ook, alleen zoals met alle coronaregeltjes bedenkt iedere veiligheidsregio / gemeente nog steeds zijn eigen onduidelijke voorschriften en protocollen.
  Daar moeten we een keer vanaf.

 • Hans Moerland

  Hans vraagt hoe dat met vrij zwemmen
  En dat iedere weekend
  Omdat er geen douches gebruikt mag worden
  Met legionella heb ik wel meegemaakt toen mochten de douches ook niet gebruikt worden
  Even een vraag wanneer mogen we de douches weer gebruiken?
  Groeten Hans moerland

 • hans van loo

  133 richtlijnen…met het risico dat men het regeltjes lezen moe wordt en ze laat voor wat ze zijn wat toch ook weer niet de bedoeling mag zijn.
  Ik lees overigens niks over mondkapjes tijdens het zwemmen. Mogelijk vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *