Op vrijdag 23 februari presenteert het Zaanse hiphopduo Middenweg het nieuwe album Vrijheid in De Kamer op de Dam in Zaandam.

Het album is maandag uitgebracht, en nu al te beluisteren op Spotify en via andere streaminsgdiensten (wij luisterden speciaal naar track 8: Doe Effe Normaal (ft. Frans Reichardt).

Vrijheid is de opvolger van hun eerste album Vrede, Land & Cultuur (2022).

Middenweg bestaat uit rapper Marvin Adam en producer Lucas De Gier. Het album heet niet alleen Vrijheid, de 16 tracks gaan ook over Vrijheid. Marvin in het persbericht:

“Het is ons opgevallen dat vrijheid niet meer zo vanzelfsprekend is. Tijdens de corona-jaren hebben we dat gemerkt en nu ook met alle oorlogen die steeds dichterbij komen. Wij willen mensen inspireren om hun vrijheid te claimen. Niet alleen op politiek gebied, maar ook persoonlijk. Neem de vrijheid om het leven te leiden dat je zelf wilt.”

Lucas zegt dat hij als producer op het album “muzikale uitstapjes heeft gemaakt op het album die ik normaal niet zou doen. En Marvin is in zijn teksten meer open en kwetsbaarder dan voorheen. We hebben elkaar echt uitgedaagd om nog meer van onszelf te laten zien.”

Tijdens de releaseparty in De Kamer (Dam 32a) treden ook de Zaanse woordkunstenaars Mario Overman en Frans Reichardt op, naast de Amsterdamse rapper Hessel Dumark.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Middenweg, foto boven: Ron Koffeman. Onder: cover van album.