Nieuw college Oostzaan (persbericht 1:1)

Gemakzucht dient de mens en ook de redactie van De Orkaan. Vandaar dat we dit persbericht van de gemeente Oostzaan zonder problemen 1:1 copy/paste op onze site zetten.


College Oostzaan geïnstalleerd

Gisteravond is het college van Oostzaan geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. De beëdigde wethouders zijn Rosemarijn Dral (VVD), Eelco Taams (PvdA) en Martin Wörsdörfer (VVD). Vanaf vandaag gaan zij aan de slag met het besturen van Oostzaan en de uitvoering van het coalitieakkoord. 

Het eerste dat het college vandaag gedaan heeft, is afspraken maken over de verdeling van de portefeuilles. Daarbij zijn op hoofdlijnen de volgende keuzes gemaakt. De burgemeester krijgt de portefeuilles bestuur, openbare orde en veiligheid, HRM, ICT en dienstverlening. Wethouder Dral gaat zich bezighouden met alle onderwerpen in het ruimtelijk domein en daarnaast met sport, toerisme, dierenwelzijn en het parkmanagement van de bedrijfsterreinen. Wethouder Taams krijgt op hoofdlijnen de portefeuilles in het sociaal domein. Daarnaast houdt hij zich bezig met het recreatieschap Twiske-Waterland, ’t Twiske en het Oostzanerveld. Wethouder Wörsdörfer houdt zich bezig met financiën, vastgoed, economie en evenementen. 

Het coalitieakkoord is te vinden op www.oostzaan.nl


Op de aangeleverde foto v.l.n.r. Rosemarijn Dral, Eelco Taams en Martin Wörsdörfer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *