Nieuw: de Zaanse Regenboogprijs

Personen (m/v/x) en organisaties “die zich hebben ingezet voor Zaanse LHBTIQ+-ers of op het gebied van gender en seksuele diversiteit” kunnen dit jaar voor het eerst in aanmerking komen voor de Zaanse Regenboogprijs.

De prijs is een initiatief van De Zaanse Regenboog en het Bureau Discriminatiezaken. Op 10 juni 2023 is de uitreiking in de Bullekerk.

De organisatie meldt dat ‘in beginsel’ iedere Zaankanter (m/v/x)* genomineerd kan worden voor deze jaarlijkse prijs (in beginsel… wie dan niet?).

Kandidaten kunnen vóór 15 april (met uitgebreide motivatie uiteraard) worden aangemeld via info@dezaanseregenboog.nl.

De Zaanse Regenboogprijs bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van €100,-. Het kunstwerk, een Color BLCK (zie afbeelding), in regenboogkleuren, is vormgegeven door de Zaanse kunstenares Ingrid Roos.

De jury bestaat uit: Rosanne Kolvers (Stichting De Zaanse Regenboog), Fasla Muradin (Bureau Discriminatiezaken), Janine Sicking (Gender & Sexuality Alliance Zaanlands Lyceum), Morgan Ullers (Gender & Sexuality Alliance Zuiderzee College) en Jeroen van Paassen (galeriehouder PLAY room).


* Dat m/v/x stond niet in het persbericht, dat hebben we zelf verzonnen, is dat woke genoeg? Of juist over the top? Wij zijn af en toe het spoor ook bijster (waarschijnlijk worden wij dan ook niet genomineerd).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *