Nieuw hip Belgisch café in centrum Zaandam

creneau-international-brouwerscafe-2434

De kop is een beetje vals, want wij wilden jou – ja jou – dezelfde teleurstelling meegeven, als die we op de reactie hebben ervaren toen we het bericht over een nieuw café onder ogen kregen…

Ja, er is een plezante zuipkot naar onze goesting bijgekomen. Er wordt Belgisch bier gedronken, getapt naar Belgische biercultuur, geschonken uit Belgisch glazen, omringd door Belgische prullaria. Maar nee, wij mogen er niet komen bieren.

Het prachtige café is verborgen achter de deuren van het hoofdkantoor van Ahold Delhaize en het is bedoeld om – na de fusie – een stukje Belgisch Delhaize-gevoel binnen te brengen bij de Zaanse grootgrutter. Er zal flex worden gewerkt door de eigen medewerkers en het kan geboekt worden voor vergaderingen door eigen medewerkers en er kan ge-vrijmi-borreld worden door eigen medewerkers.

Jammer, jammer jammer. Maar op de website van de ontwerpers Creneau International staan wel foto’s zodat je toch een beetje binnen kan kijken. De foto boven komt ook bij hen vandaan. Op de Belgische website Retail Detail vind je ook informatie over het besloten café.

5 Reacties op Nieuw hip Belgisch café in centrum Zaandam

 1. Hans Kuyper says:

  Dat is helemaal geen Belgisch café! Ik zie geen formica of tl-balken en er hangt ook geen bordje ‘De uitbater behoudt zich het recht voor zekere personen buiten te zetten’.

 2. hans van loo says:

  Amai.

 3. Cees Meijer says:

  Gekukkig heeft Zaandam nu ook Sagrestano aan de Westzijde. Schiiterende locatie, heerlijke italiaanse gerechten, wijnen en Caravaggio espresso, macchiato en lungo!! Sagrestano.nl voor info.

 4. Jeroen Landsman says:

  Wat een lul artikel en wat een lelijke openingszin. Foei Orkaan!

  • Merel Kan says:

   Vinden wij zelf ook! Maar daar staat tegenover dat er heeeeeeeerlijk op geklikt is…
   Snijden we nu weer even komkommertje aan hier op de redactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>