Jaarlijks starten er tal van groepjes die de jeugd bij elkaar zou moeten brengen. De meesten stoppen na een tijdje. Maar er is er één die het wel 108 jaar vol heeft gehouden. Zondagsschool BOAZ bestond generaties lang.

Toen vijf jaar geleden toch besloten werd om de stekker uit het zondagsschool uurtje te trekken waren er een hoop kinderen teleurgesteld, waaronder ondergetekende.

Een bijdrage van Owen de Dood (15 jaar)

Reünie

Vorig jaar was er een reünie voor alle mensen die ooit betrokken waren geweest bij BOAZ. Jong en oud, alles kwam weer samen. De reünie was fantastisch. Vrienden die elkaar sinds het afscheidsfeest niet meer gezien hadden waren geen spat veranderd. De leidinggevende die destijds elke week voor de jeugd klaarstonden waren van heinde en ver naar de Noorderkerk gekomen om iedereen weer te zien. En een enkeling had een oud fotoboek meegenomen om de jongere generatie te laten zien wat er zo’n zeventig jaar geleden gebeurde op de zondagmiddag.

 Musical groep BOAZ?

Toen er iemand het idee opperde om zondag school gewoon opnieuw op te pakken, waren een hoop mensen laaiend enthousiast. Er werd een WhatsApp groepje aangemaakt, en er werd een vergadering gepland. Ruim een half jaar later zijn een hoop mensen afgehaakt. Maar er wordt wel nieuw leven in de zondagsschool geblazen. Hetzelfde mocht het niet worden. We zochten iets dat vernieuwend is en dat veel jongeren leuk vinden. ‘Een musicalgroep!’, opperde Kees van der Pol als idee. Gestemd hoefde er niet eens te worden, we gaan het doen!

Kom ook

De musical groep is voor iedereen die op de middelbare school zit. Hoewel daar best van mag worden afgeweken. Als het maar gezellig is. We komen om de week bij elkaar en gaan leuke dingen doen! Een paar keer per jaar gaan we met zijn allen op kamp. We zeggen nog niet te veel. Alleen dat het beregezellig wordt!  En we hopen dat we het minimaal 108 jaar gaan volhouden.

27 mei 13:00 uur in de Noorderkerk te Zaandam. Zien we jou ook?