Nieuw slachtoffer in serie van brandstichtingen (getuigen gezocht)

Vannacht was het weer raak in het centrum van Zaandam: op de Kalverstraat (achter de Peperstraat) raakte een auto met een Pools nummerbord onherstelbaar vernield nadat deze was aangestoken door een onbekende man. Getuigen zagen hem wegrennen. 

Wij zijn niet naar de politieschool geweest, maar het begint er sterk op te lijken dat er een pyromaan actief is in Zaandam. Vanaf 31 juli tellen wij in ons archief zeven uitgebrande auto’s waarvan minstens vier auto’s een buitenlands nummerbord hadden.

Hieronder een kaart met de locaties. Alle branden zijn in het oostelijke deel van het centrum van Zaandam.

Signalement

De politie vraagt om getuigen en camerabeelden:

Vanaf de plaats van de brand is een persoon weggerend in de richting van de Peperstraat en Dominee Bakstraat. Het betreft een man van rond de 18 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, slank postuur, opgeschoren baardje, gekleed in een lichtkleurig jack, zwarte broek en witte gympen.

Bel 0900-8844

Oproep

Wij missen ook wel eens iets: er zouden de afgelopen maand meer autobranden in Zaandam geweest kunnen zijn die niet op De Orkaan terecht zijn gekomen. Mocht jij informatie en/of foto’s hebben, zou je ons dan willen mailen? info@deorkaan.nl (dit kan vertrouwelijk).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *