Nieuw: Zaan Corner Hotel

De prijzen liggen tussen de € 87 en de € 113 euro, en dan slaap je op de hoek Leliestraat/Parallelweg in Koog aan de Zaan. Ooit was het pand van tandarts Visser en van Jobbing Verzekeringen en er wordt gefluisterd dat er zelfs een bordeel zat.

Maar nu dus: het Zaan Corner Hotel.

Voor ons is het hotel nieuw (dat haalde dan ook de kop) maar er zijn al reviews vanaf februari van dit jaar. Er waren toen geen gordijnen in de kamers, er werd gerept over ‘papieren muren’, er zaten vlekken op de bank, er was geen wifi en de toeristenbelasting was een onaangename verrassing voor de gasten toen ze daar bij hun afscheid mee werden geconfronteerd (effe € 42 aftikken na drie dagen). Het lijkt er overigens op dat het een hotel met slechts één kamer is.

Foto en tip: Jan Leguijt

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Aaf Aafjes

  Jaja, hotel?

 • Jaap Meeuwsen

  Het was hiervoor ook al een poos een soort B&B achtig hostel.
  Vond het altijd wel een beetje vage zaak daar.

 • Harry Timmerman

  t kan nooit zo erg zijn als dat het bij tandarts Visser was .

 • Bert Versteeg

  Harry, praat me niet over tandarts Visser!
  Ik woonde toendertijd, jaren `70 en `80, in de Irisstraat en had deze beul ook als tandarts.
  Een afspraak maken voor controle kon niet dus wie het eerst kwam, wie het eerst maalt.
  `s Morgens vroeg al om 7 uur, terwijl Visser om 8 uur begon, was ik er al en dan was ik lang niet de eerste maar je kon wel in de wachtkamer zitten wat wel lekker was als het koud was of regende.
  Kwam je om 8 uur dan stond je geheid buiten te wachten.
  Pas de laatste paar jaar kon je daar een afspraak maken voor controle.
  Halverwege de jaren `80 was Visser ineens met de noorderzon vertrokken en zat ik zonder tandarts.
  Gelukkig kon ik terecht bij de groepspraktijk in de Westzijde en ik weet nog dat ik daar oor het eerst kwam.
  Ik kreeg tandarts Geils en die vroeg welke tandarts ik had, ik zei dat ik Visser had. “Dan weet ik genoeg” zei Geils “Dan gaan we eerst een paar afspraken inplannen om je vullingen te vernieuwen”
  En ik kan zeggen dat die nieuwe vullingen een verademing waren, het voelde veel beter!

  • Gerrit Vinke

   @ Bert Versteeg.
   @ Jaap Meeuwsen

   Het was toch wel een drukke praktijk, ondanks alles. Ik had een keertje vreselijke kiespijn en liep tegen de muur aan van de pijn. In de avond rond 21.30 hield ik het echt niet meer en besloot tandarts Visser maar te bellen. Kon gelijk komen, en de kies werd gelijk getrokken, kon die man wel om z’n nek vliegen, en gek hoefde niet eens te betalen. Later in de jaren 70 kwamen wij ook met de kinderen bij de groepspraktijk ‘Westzijde’ terecht, en onze zonen gaan vanuit Zaandijk en Purmerend nu nog naar die groepspraktijk. Onze eerste tandarts daar was tandarts Gerritsen, een aardige en rustige man.

  • Martin Prins

   Tandarts Visser was ook mijn eerste tandarts toen ik ging werken en bij mijn ouders van de verzekering af moest, dat was toen nog particulier. Toen ik later naar Poelenburg verhuisde, kwam ik bij groepspraktijk de Weer terecht, waar van Dijk inmiddels al was gestopt. (ook daar nare verhalen van gehoord). Tandarts Booij kon precies zien wat Visser had uitgespookt en wat de particuliere tandarts had verzorgd. Toen Booij stopte zijn we naar praktijk Westerkoog gegaan in de wijk waar we inmiddels woonden. En dat is een prima praktijk.

 • Jaap Meeuwsen

  Nou, was me er een.
  Woonde toen ook in de Irisstraat ( nog trouwens ) , had verschrikkelijke pijn in een rotte kies.
  Gevraagd of ie hem even trekken kon, was geen probleem, vooraf betalen, iets van een geeltje verdween direct in de binnenzak van zijn colbertje ( witte jas was nog geen sprake van ? ) spuit erin en na tien minuutjes wachten eruit getrokken….tot de volgende keer.
  Als je pech had als ie het druk had kon het zo maar gebeuren dat ie je vergat en dat de verdoving begon uit te werken maar daar had ie geen boodschap aan, niet zeuren.
  Volgens mij had ie ook een hekel aan kinderen want later met de kleintjes ook nog naar hem toe geweest maar dat was ook gelijk de laatste keer.
  Wat een rare kerel was het toch.

 • Antoinette de la Bie

  ik had ook tandarts Visser hij zat eerst op de wandelweg en ging later naar de Koog.
  ik kwam van Wormer als je een afspraak had en je ging die dag heen was hij regelmatig niet aanwezig.
  hij belde ook niet af dus kwam ik voor niets met de bus en trein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *