Er komt een nieuw feestcafé op de Dam in Zaandam. Het café genaamd De Bonte Hen komt op Dam 6* en opent haar deuren tijdens de koningsnacht op 26 april.

Voorheen zat daar Café Noire. Heroes music bar (Dam 4) verhuist naar de buren op Dam 10a, waar eerder Table 10 en Aan Tafel zaten.

De Bonte Hen meldt op hun website dat ze weer leven in de brouwerij van het centrum willen brengen en dat je met Hollandse gezelligheid kan komen eten en feesten tot in de vroege uurtjes. Wel vermelden ze in de huisregels dat dames welkom zijn vanaf 18+ en heren vanaf 21+. We hebben geprobeerd contact op te nemen met Zaancity Group om de reden achter deze regel te achterhalen, maar we kregen geen reactie.

De Bonte Hen is onderdeel van de Zaancity Group waar ook The Mail Company, Monument Hotel, Eve en Batavia 1894 (Wormer) onder vallen.

De naam van het nieuwe feestcafé is een knipoog naar molen de Bonte Hen op de Zaanse Schans. Eerder was er ook al een café De Bonte Hen, die zat destijds op de Zuiddijk naast het Prinsenhof.

Foto uit 1995 van de originele Bonte Hen:

* Dam 6 dus en niet 4-6 zoals we eerder schreven. Op Dam 4 komt café ’t Gildehuis van de Zaancity Group, dat wordt een ‘Amsterdams’ café.

Door Silva Honig. Foto’s: De Orkaan en Gemeentearchief Zaanstad. Met dank aan René Brouwer voor de aanvulling.