Nieuwe druk van boek over verzetsstrijder Walraven van Hall

Toen de biografie over de Zaanse verzetsman Walravan van Hall acht jaar geleden uitkwam, waren de reacties positief. “Lees dat boek van Erik Schaap”, schreef Jessica Durlacher bijvoorbeeld in De Nieuwe Linie. Helaas voor degenen die een exemplaar wilden aanschaffen; de oplage van ruim tweeduizend stuks was al snel uitverkocht.

Omdat de vraag bleef aanhouden en er bovendien sinds de publicatie nieuwe gegevens opdoken en voorheen gesloten archieven beschikbaar kwamen, werd het hoog tijd voor een nieuwe uitgave. In deze geactualiseerde herdruk (184 pagina’s) zijn aanvullende feiten te vinden over het leven van de meest invloedrijke verzetsstrijder die Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog telde.

Op 16 november wordt de herziene druk van Walraven van Hall; premier van het verzet (1906-1945) gepresenteerd in het Zaans Museum.

Aan het woord komen auteur Erik Schaap en Aad van Hall, zoon van Walraven van Hall.

Op die middag is er ook de première van de Monumenten Spreken-film over het Verzetsplantsoen.

Walraven van Hall was de spil van het Nederlandse verzet. Hij financierde de het een groot deel van de illegaliteit en ondergedoken joden. Zo’n 150.000 mensen zijn op een of andere manier geholpen door de organisaties van Van Hall die zijn werkzaamheden met de moest dood bekopen. Hij werd op 12 februari 1945 gefusilleerd.

De nieuwe druk is nu al te koop via de website van het Bureau Discriminatiezaken.