Nieuwe gemeentesecretaris: Cis Apeldoorn

Cis Apeldoorn (56), nu nog Stedelijk directeur bij de gemeente Amsterdam, wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Zaanstad.

Zij volgt Jan van Ginkel op die in april 2017 plots opstapte na een jaartje Zaanstad.

De selectie- en adviescommissie:

Cis past bij Zaanstad. Door de combinatie van haar grote en brede leidinggevende ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving, haar relevante inhoudelijke kennis, ervaring en netwerk en haar authentieke, bij Zaanstad passende persoonlijkheid.”

Cis Apeldoorn is nu Stedelijk directeur cluster Ruimte en Economie bij de gemeente Amsterdam. In 1987 begon ze daar als onderzoeker bij het stadsdeel Osdorp. Daarna was ze onder meer Directeur Strategie Fysiek, Sociaal en Communicatie van stadsdeel Zuid en directielid bij het Ontwikkelingsbedrijf gemeente Amsterdam.

Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie in Zaanstad, het persbericht:

“Na vele boeiende, mooie en intensieve jaren bij de gemeente Amsterdam ben ik toe aan iets geheel nieuws. Zaanstad biedt me deze kans in de rol van gemeentesecretaris. Ik ken Zaanstad inmiddels als een stoere en ondernemende gemeente, die er niet voor terugdeinst voorop te willen lopen op bepaalde terreinen. De stad en de organisatie hebben veel potentie en ik kijk er enorm naar uit daar te beginnen.”

Zaanstad heeft nu nog een waarnemend gemeentesecretaris, Guus van den Berg. Apeldoorn begint op 25 september, twee dagen voor de nieuwe burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming die op 27 september wordt geïnstalleerd.

Jan van Ginkel heeft ook een nieuwe baan. Per 4 september wordt hij concerndirecteur en loco-provinciesecretaris in Zuid-Holland.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *