Nieuwe viskraam voor Kalf? 🐟

De Volendammer Viskraam ‘Tol & Koning’ van Klaas Koning staat vanaf 2 juli niet meer bij het winkelcentrum ’t Kalf. ‘Lieve mensen, vanaf 2 juli zijn we voorgoed gesloten’ schreef Klaas.

Maar er is hoop. In de bekendmakingen van Zaanstad lazen we dat er twee vergunningen zijn uitgegeven: één voor ‘vis en visproducten op donderdag vanaf 03-08-2023 voor onbepaalde tijd t.h.v. Drielse Wetering 83 te Zaandam’ en één voor vis op woensdag vanaf 01-08-2023 voor onbepaalde tijd t.h.v. Drielse Wetering 83 te Zaandam.

Drielse Wetering 83 is de plek waar de vorige viskraam ook zat. Die heeft daar ruim 37 jaar gestaan. In juli was er overigens nog geen belangstelling voor de standplaatsvergunning.

Onze enige bron is de Bekendmakingen van Zaanstad. Aangezien we dit tikken vanaf ons vakantieadres hebben we nog geen tijd gehad om langs te fietsen voor een foto. Maar we we houden ons aanbevolen: stuur ons nieuwe viskraamfoto’s.

Door: Piet Bakker (De Orkaan). Bron: Bekendmakingen Zaanstad, eerder nieuws op De Orkaan. Foto van Tol & Koning (juni 2023) door Hessel Kraaij.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Inge Neesen

  Nog geen viskraam gezien op 11 augustus maar ik hoop dat de viskraam er komt want ik mis de vis die ik elke week daar kocht.

 • Dea Verbunt

  elka Zaterdag kocht mijn zoon voor ons elk een portie kibbeling, op het Kalf !gewoon de beste!!!! al 5 jaar lang zoals het daar gebakken werd is nergens anders te vinden zo jammer dat ze weg zijn 😓

 • Karin rensen

  ja,je hebt gelijk ik vond ze ook lekkere vis hebben

 • Chris Swartsenburg

  het werd de laatste tijd slechter en slechter,Klaas heeft er nu weer zin alhoewel hij nu maar 2dgn open is in Assendelft

 • Mieke van der Beek

  Als het goed is staat er vanaf vandaag weer een kraam op donderdag: de kraam van Jeroen Blokhuis.
  Op woensdag staat hij in Westerwatering en het is een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *