Gister werd in het Zaans Museum 2015 ingeluid door zo’n 235 Zaanse ondernemers.

Faber

 

Burgemeester Fabers toespraak werd naar voren gehaald omdat ze om 18:00 uur aanwezig wilde zijn op het Stadhuisplein in Zaandam waar mensen samenkwamen om zich uit te spreken tegen de bloedige aanslag in Parijs. Daarover zei de burgemeester: ‘De aanslag in Parijs is een aanslag op de democratie.’

Verder sprak ze onder meer over de participatiesamenleving en de voortrekkersrol van ZNSTD hierin, over het lef van ZNSTD wat betreft de stedelijke vernieuwing, over het potentieel van de regio Zaanstreek-Waterland (geen Wij-Amsterdam deze keer), en over Sail Zaanstad. Ze sloot af met de wens dat iedereen zou samenwerken om de stad vooruit te helpen.

Ton

 

Ton Komen van de initiatiefgroep Sail2015, en lezer van De Orkaan, vertelde dat de naam SailZaanstad niet meer gebruikt wordt (mag worden?). Voortaan zullen ze het hebben over ‘Stad aan de Zaan.’ Daarna mochten de ondernemers van Ton een kwartier vrij netwerken.

 

 

 

 

Els Venis-Kaak van het Stedelijk 4 en 5 mei comité Zaanstad hief het glas met Els en Jangloednieuwe museumdirecteur Jan Hovers. Hovers: “Parijs toont de actuele urgentie om de betaalde prijs voor vrijheid te blijven herdenken.”

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2015-01-09 om 10.01.32Na een netwerkspeelkwartiertje zorgde kleinkunstenares Yvonne van Eerenbeemt voor de beloofde humor. Op Yvonne was niets aan te merken: het lag aan het publiek.