Nieuwjaarsnacht aan de Zaan: ‘Ongewoon rustig’ 

Complimenten van de politie, die kunnen we in ons zak steken! Zij melden dat de afgelopen nacht rustig is verlopen en noemen het zelfs ‘Een mooi voorbeeld voor hoe het ook kan!’ 

Toch waren er ook wat uitzonderingen. 

Er zijn twee mensen aangehouden en ‘Er waren een aantal branden in diverse wijken en in Oostzaan zagen sommigen er de lol van in om een geldautomaat op te blazen.’ 

De Veiligheidsregio laat weten dat brandweer en ambulancemedewerkers drukker waren dan vorig jaar (toen waren er coronamaatregelen). Maar het zou over het algemeen niet drukker zijn geweest dan tijdens een doorsnee stapavond. Met uitzondering van de wijk Poelenburg, maar daar keerde de rust terug toen politie er extra surveilleerde. 

In Zaanstad kwam de brandweer 38 keer in actie, in Oostzaan 2 keer en in Wormerland ook 2 keer. De ambulance moest voor Zaanstad 48 keer van stal, in Oostzaan 1 keer en in Wormerland 4 keer. Basisschool De Vuurvogel in Zaandam liep schade op door vandalisme.

Het NHD meldde zeven Zaanse vuurwerkslachtoffers in het ZMC,

Wij reden een piepklein rondje door Oostzaan (er zit nog wat drank en oliebollen in de benen):

Als jij je foto’s wil delen, mail ze dan vooral naar: info@deorkaan.nl (het hoeven niet alleen opgeblazen vuilnisbakken te zijn, stillevens als deze zijn ook welkom:

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Kees Huyser

  Als onze dappere dienders even hadden opgekeken van hun oliebol en -in burger of in uniform- de straat op waren gegaan hadden ze kunnen vaststellen dat het absoluut niet rustig was en een mooi voorbeeld van hoe het niet moet. Het verbod op knalvuurwerk, de tijden waarop vuurwerk afgestoken mocht worden, alles werd genegeerd en er werd niet gehandhaafd. Zaanstad (en de rest van Nederland) gaf weer eens een dikke middelvinger aan de overheid. De politie gaf die vinger weer aan de burgers en dieren die overlast hadden van het asociale gedrag van de vuurwerkknallers.

  • E. Renkema

   Ik denk dat de politie die vinger best wel had willen pakken als zij genoeg mensen hadden. Misschien is dat de reden?

  • Henk Sapiens

   Helemaal eens Kees !

  • M. de Boer

   In Wormer net zo – Hier is niet gemerkt dat knalvuurwerk verboden was en niet alleen rond de jaarwisseling maar al vanaf 29 december elke avond tot 3 januari aan toe. Maar je moet het willen zien.

  • Gre Luttik

   Idem in Westzaan noord. Hier heeft het vanaf Sinterklaas en Zwart Piet geknald. We weten wie het zijn. Ook aan de Zuid was het vooral drama op oudjaar. Bommen en granaten! En verdwaalde vuurpijlen in de dakgoten.
   Ik heb de politie geïnformeerd. Waar het was, welke straat en wie de zelfmaakbommen maakt.
   Waardeloze reactie! Dat is privé.
   En toen ik eind november een inbraak meldde zijnze niet eens geweest. Alleen de ambulance omdat ik gewond was geraakt. En dan twee weken later kun je aangifte doen. Niets mee gedaan. Joopie! Ik ga mezelf maar bewapenen om me veiligste voelen in deze rotgemeente.

 • Astrid Dijkstra

  was in peldersveld de middag avond hevig harde knallen waar was de handhaving gooide het zo van de flat de fhares af

 • Dickie van den Berg

  Goh, jij hebt goed opgelet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *