Complimenten van de politie, die kunnen we in ons zak steken! Zij melden dat de afgelopen nacht rustig is verlopen en noemen het zelfs ‘Een mooi voorbeeld voor hoe het ook kan!’ 

Toch waren er ook wat uitzonderingen. 

Er zijn twee mensen aangehouden en ‘Er waren een aantal branden in diverse wijken en in Oostzaan zagen sommigen er de lol van in om een geldautomaat op te blazen.’ 

De Veiligheidsregio laat weten dat brandweer en ambulancemedewerkers drukker waren dan vorig jaar (toen waren er coronamaatregelen). Maar het zou over het algemeen niet drukker zijn geweest dan tijdens een doorsnee stapavond. Met uitzondering van de wijk Poelenburg, maar daar keerde de rust terug toen politie er extra surveilleerde. 

In Zaanstad kwam de brandweer 38 keer in actie, in Oostzaan 2 keer en in Wormerland ook 2 keer. De ambulance moest voor Zaanstad 48 keer van stal, in Oostzaan 1 keer en in Wormerland 4 keer. Basisschool De Vuurvogel in Zaandam liep schade op door vandalisme.

Het NHD meldde zeven Zaanse vuurwerkslachtoffers in het ZMC,

Wij reden een piepklein rondje door Oostzaan (er zit nog wat drank en oliebollen in de benen):

Als jij je foto’s wil delen, mail ze dan vooral naar: info@deorkaan.nl (het hoeven niet alleen opgeblazen vuilnisbakken te zijn, stillevens als deze zijn ook welkom: