Nikola Eltink wordt directeur Zaans Museum

Nikola Eltink wordt de opvolger van Jan Hovers als directeur van het Zaans Museum in Zaandam.

Eltink werd in 1963 in Johannesburg (Zuid-Afrika) geboren en is sinds tien jaar directeur Museale Zaken bij het Van Gogh Museum.

Eerder was Eltink hoofd Museale Inrichting bij het Rijksmuseum en senior programma ontwikkelaar bij NEMO Science Center. Nikola Eltink zegt in het persbericht van het Zaans Museum:

“Ik verheug me enorm om in het Zaans Museum aan de slag te gaan. Het museum is uniek. Als hoeder van het Zaans erfgoed zijn er prachtige verhalen te vertellen uit de grote rijkdom aan Zaanse cultuur. Verhalen over de industrie, kunst, economie, historie – waarbij de mens centraal staat.”

Eltink begint per 18 januari 2021 als algemeen directeur-bestuurder van het museum.

Jan Hovers trad in 2014 aan als museumdirecteur. Hij blijft nog tot 1 februari aan. Hovers gaat met prepensioen, gaat podcasts en muziek muziek maken en zijn tijd besteden aan advieswerk en toezichtstaken in de cultuursector. Over zijn afscheid (wij verlangen erg naar bier en bitterballen met Zaanse mosterd) is nog niets bekend.

Foto: Annemarieke van den Broek (via Zaans Museum)
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ton R. Vermij

    Nikola Eltink van harte welkom in het Zaanse!
    Fijn dat er weer een nieuwe directeur komt, hopelijk wel in Zaandam i.p.v. Amsterdam. En waarschijnlijk op 18 januari 2021 i.p.v. 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *