Niks & alles: een frisse foto van een kazige plek (de kleur van wit)

Zo vaak gefotografeerd. Voor ons Zaankanters 24/7 bereikbaar en daardoor normaal. Evenzogoed is het heerlijk dat er oog voor blijft.

Mathijs de Vries stuurde een plaatje van een plaat. Een ansichtkaart-kiekje dat hij bijna een jaar geleden maakte. We kunnen krijgen er geen genoeg van!

‘Genietend van de vele ‘kazige foto’s’ schoot mij te binnen dat ik zelf ook weleens een mooie of bekende plek voor de lens houd om die te vereeuwigen. Een van de gevolgen van de lockdowns was dat er amper toeristen waren. Waar je normaal gesproken over de hoofden kon lopen was nu ineens veel ruimte om de schoonheid van ons erfgoed in je op te nemen. En zo gezegd, zo gedaan. Wij hebben daar dus gretig gebruik van gemaakt.

Vorige winter waren mijn vriendin en ik  op een mooie winterdag (14/2/21) aan het slenteren op ‘onze’ Zaanse Schans en zag ik onderstaand plaatje… En daar woon je dan een kwartiertje fietsen vandaan. 🤩👍🏻’

Meer door deze lens graag, Mathijs!

Mathijs de Vries

Niks & alles

Wij werden er blij van. Niks nieuw onder de zon en toch dat wat we willen zien. Als jij een frisse foto hebt van hetzelfde plekje: mail hem dan naar info@deorkaan.nl Foto’s van andere cliché-plekken aan/in De Zaan zien we ook graag!

Deel dit artikel:

Een reactie

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *