Nino de Rijk van Google bij De Maatschappij

Is de cloud gebakken lucht? Of… erger nog: is de cloud gebakken lucht in handen van een obscure externe partij, waarnaar jij jouw meest waardevolle data beamt?

Een wolk klinkt sprookjesachtig, maar de datacenters hangen niet echt in de hemel. Ze staan op de grond. En met data weet je niet direct dat het gaat om grond in China, Rusland, Spanje of Amerika… Misschien merk je het in eerste instantie alleen aan de gunstige prijs.

Hoe veilig is jouw informatie in de lucht? Weet je waar de informatie over jouw bedrijf, je levensader, zich bevindt? Servers in Amerika vallen daar onder het recht. Jouw data is inzichtelijk voor de Amerikaanse overheid, zonder dat jij dat weet.

Aan gastspreker Nino de Rijk de schone taak de lucht te klaren. Donderdag 27 oktober neemt hij tijdens een lunchbijeenkomst van De Maatschappij de koudwatervrees weg, is de belofte. Daarnaast ā€“ook mooi- neemt hij je mee naar de ongekende mogelijkheden van werken in de cloud.

Iedereen is welkom van 12.00 tot 14.00 uur in Brouwerij Hoop aan de Lagedijk 71 te Zaandijk (de biertjes daar brengen je sowieso in de cloud), maar er is een maximum van 55. Schrijf je in via info@de-maatschappij.nl.

De foto linksboven komt van Google-streetview.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *